Zor meslektir...

Reina saldırganı başarılı bir operasyon ile sağ olarak yakalandı. Evet sağ olarak yakalandı ancak o uzun 17 günde kaç kişi gece gündüz öldü.

Polislik mesleği aynı kalecilik gibidir. Kaleci kurtardığı ile değil kaçırdığı ile hatırlanır. Polisler de önledikleri eylemlerle değil maalesef engelleyemedikleri olaylar üzerinden tartışılmaya başlanır.

Kaleciler oyunu sanki tek başına oynuyor gibi suçlandıkları gibi polisler de terörle mücadelenin son halkaları olmalarına rağmen, her zaman ilk suçlanan kişiler olurlar.

Güney sınırlarımızda nerdeyse devlet kalmamışken, terör vekalet savaşlarının ana unsuru haline gelmişken, terör örgütleri küçük ölçekli bir devletin silah envanterine sahip haldeyken, içimizden binlerce hain bir cunta girişimi yapmışken, kripto örgüt mensupları halen devletin içinde bulunurken, iç savaşlar nedeniyle milyonlarca insanı ülkemizde misafir ederken, isterseniz polislere neden yakalayamadınız diye serzenişte bulunmadan önce bir düşünün.

***

Meslek gereği sıkıntılarını yüksek sesle dile getirememek gibi bir sıkıntıları da olunca, polislerimiz bütün defansif hataların bedelini sessizce kabullenmek zorunda kalıyorlar.

İki yıldan bu yana yoğun bir şekilde onlarla mesai geçiriyorum.

Sıkıntıları olmasına rağmen insanüstü bir gayretle konjonktürel anlamdaki değişime ayak uydurmaya çalışıyorlar. Terörün değişen yüzü

nedeniyle şehirler ana saldırı merkezlerine dönüşünce, onlar da bu dalgayı karşılamak için teknik altyapı ve personel niteliğini değiştirdiler. Bunu da yukarıda saydığım zorluklar içinde yaptılar.

Değişik nedenlerle (ihraç ve tutuklamalar) boşalan kadroları doldurmak amacıyla fazla mesai yapmak zorunda kalıyorlar.

Reina saldırganı yakalandı. Ama anlatılmayan hikayesi neydi? 17 milyonluk bir kentin dışına çıkmaması için sessiz bir abluka uyguladılar.

***

Bütün olası hücre evlerini kontrol altında tutarken mega şehrin güvenliğini de ihmal etmediler. Peki, bunu yaparken hem yüreklerinde hem de üstlerinde nasıl baskılar hissettiler? Bu baskıyı bir siyasi baskı olarak algılamayın, bu daha başka bir şey. Bu, kendilerine emanet edilenleri korumak duygusuyla yapılan bir hareket.

Kısa bir övgü ile geçiştirdiğimiz bu olay yaşanırken onlar çoktan görev yerlerine dönmüşlerdi. Biz işin magazini ile uğraşırken onlar bataklığın ülkemize taşıdığı sinekleri yakalamak için uğraş veriyorlar.

Terörle mücadele bir konsept değişikliğine ihtiyaç duyuyor ve bu değişikliğin ana felsefesi yerinde savunma yapmamak üzerine şekilleniyor.

Bu değişiklik olmadan kimsenin savunmanın son noktasında olan kişileri suçlamaya hakkı yok. Onlar iyinin arasından kötüyü bulmaya çalışıyorlar. Kötünün yeri net olarak belliyken bu enerji kaybı neden?

Sizin meslek zor kardeşim biliyorum, siz kaçırdıklarınızdan sorumlusunuz ve bu hiç değişmeyecek. Ancak, en azından üst düzey güvenlik bürokratlarına düşen görev de kaleye bu kadar adam getirmemek olmalıdır.

YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum