2017 model Kartal

Güneş maç öncesi büyük bir sürpriz yaparak ilginç bir kadro çıkardı. Bu kadro risklerle dolu olsa da 2017 model Kartalın nasıl bir takım olacağını hepimize gösterecekti. Queresma ve Atiba gibi iki önemli ismin yokluğunun ilk yarı boyunca aranmaması oldukça ilginçti. Maçtan önce iki şeyin altını çizmek gerekiyor; Vodafone Arena’da Beşiktaş’ın bileği kolay kolay bükülmez.

İkincisi bence daha önemli: Geçen yıl Beşiktaşlıların iki konuda büyük sıkıntısı vardı, kaleci ve bekler. Benim gibi pek çok kişi kalede Muslera-Volkan ikilisinden biri, Fenerbahçe’nin iki beki Caner ve Gökhan olsa bu takım açık ara şampiyon olur iddiasındaydı. Ve ilk yarı bu iddianın ne denli doğru olduğunu gösterdi. Fabri bir Muslera-Volkan olabilir mi bilemiyorum ama varlığının bile Beşiktaş taraftarını rahatlatmış görünmesi çok önemli, gelecek maçlarda eğer başarı çıtasını yükseltirse bu Beşiktaş kolay kolay maç kaybetmez.

Maçta sırıtan tek isim geçmiş yılların parlak ismi Olcay’dı. Olcay’ın bu hali ile kadroda kendine yer bulması ve bu hali ile oyunda kalması oldukça düşündürücü. Burada Kerim’e de bir not açmak gerek; Olcay gibi teknik yetenekleri ve oyun görüşü kısıtlı bir ismi kesemiyorsa kendine dönüp bakmalı. İlk yarı maç üçe dörde gidebilirdi ancak Olcay’ın kötü performansı ve Tolgay’ın son toplardaki kararsızlığı farkı engelledi. Bu arada 41. Dakikada Barış Şimşek penaltı çalabilirdi Karabük lehine.

İlk yarı Beşiktaş’ın tek handikabı oyunu tutamaması ve soğutamaması derken 48’de Traore’den yediği gole benzer golleri maalesef yıl içinde daha çok görece benziyoruz. Golden sonra Beşiktaş geçmiş yılların alışkanlığı ile yine taraftarına korku filmi izletmeye başladı.

Güneş’in buna önlem almak isterken Olcay’ı sahada unutması bence en büyük eksiği idi. 35 dakikalık kâbus Dany’nin yaptığı penaltı ile ancak son buldu. 2017 Model Kartal oyunu soğutmayı da öğrenmeli. Yeni transferler ilk kez bir lig maçında boy gösterirken Talisca ileride çok can yakacağını gösterirken, İnler kadronun değişmezlerinden olabilir.

Caner-Gökhan ikilisinin ise yarattığı fark çok açık umarım nazar değmez. Sadece Caner’in biraz daha sakin olmaya ihtiyacı var. Şişmanoğlu’na da ayrı bir sayfa açmalı, ilerleyen zamanlarda çok önemli bir hamle oyuncusu olarak Beşiktaş’a katkı vereceğini gösterdi ve Pektemek hastalarına da sus demiş oldu.

Son söz Karabük için, Karabük oyun devamlılığınısağladığı takdirde bu yıl çok canlar yakabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.