Baba Recep’e Veda Quaresma’ya Selam

Beşiktaş ve Beşiktaşlılar güne Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan yapı taşlarından birini Baba Recep’i hakka yolcu ederek başlarken; günün gecesinde Atiba dışında en iyi kadrosu ile sahadaydı. Ve maç daha 2. dakikada başlamadan bitti derken Beşiktaş’ın gol yeme hastalığı yine sahneye çıktı. Quaresma fark yaratan bir oyuncu ama kendine oynadığında çekilmez hale gelebiliyor. Takımı için oynadığında ise neler yapabileceğini 10 dakikalık saçmalamanın ardından gösterdi. Aboubakar ve Babel biraz becerikli olsa belki de maç yarım saatte iki üç farka gelip bitmiş olacaktı.

Hakemin ikinci ele çarpmaya penaltı vermesi ile şans bir kere daha Beşiktaş’a döndü. Kasımpaşa ise birazda Beşiktaş’ın izniyle çok iyi top çevirdi ve gole de fazlasıyla yakın oynadı. Güneş’in ikinci yarı buna çözüm bulamaması ya da farkın açılmaması Beşiktaş’ı korku tüneline sokabileğe benziyordu. İkinci yarı ilk yarı kaldığı yerden başlıyor derken gol yollarında ne yapacağı kapalı kutu Aboubakar’ın harika pası ve Talisca’nın aynı güzellikteki vuruşu hem tribünlerin hem de takımın üzerindeki gerginliği attı. Sonrası büyük bir keyif oyununa dönerken ve tüm stresi de Trabzon’daki Başakşehir’li futbolculara gönderdi.

NEDEN BU KADAR ZORA GİRDİ?

Burada asıl sorgulanması gereken Beşiktaş’ın haftalar önce ilan etmesi gereken şampiyonluğun neden bu kadar zora girdiği olmalıdır.

Yönetim bu geceden sonra beş sezondur dünya kadar para harcayıp da sağlam bir stoper alamamasının bedelini bir kere daha hesaplanmalıdır.

Beşiktaş Marcelo’nun yanında sağlam bir stopere sahip olsaydı şampiyonlar liginde belki çeyrek ve de yarı finali zorlamış ve bugünde ligde gazozuna maçlar oynuyor olacaktı.

Baba Recep için de böyle bir veda eminim daha çok yakışırdı.

Geçen hafta Beşiktaş gerilmişti bu kez sırada Medipol Başakşehir var. Ve belki de Trabzon’da şampiyonluk düğümü çözülecek. Yarın hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.