Çarşı miadını doldurdu!

Kurulduğu günden bugüne Türk futbolunun en etkileyici taraftar profiline sahip gruplarından birisidir Çarşı. Çok çığırlar açtı; ırkçılığa, bölücülüğe karşı durdu, yeri geldi insanlık dersi verdi, yeri geldi kurulu düzene karşı çıktı ama üzülerek görüyorum ki grup, tüm fani müesseseler gibi tribünlerdeki miadını doldurmak için elinden geleni yapıyor.

Ben ve benim gibi pek çok kişi Çarşı’yı sahtekârlık yapan futbolcusunu yuhaladığı, eyyam yapan hakemi tiye aldığı, takır takır top oynayan rakibini alkışlayabildiği, ülkesinin tüm renkleri ile paydaşlık kurabildiği için sevdi...

Günümüz futboluna fazla gelen ve artık kabul edilir bir tarafı kalmayan küfrü terk etmek ve küfre karşı çıkmak Çarşı’nın vizyonu olmalı. Ve hepsinden önemlisi yeni stadımızda futbolun içindeki güzel bir renk olunmalı.

Bursa maçında şov yapacağız derken neredeyse takımı oyundan düşürüp faciaya neden olacak olanlar bu kez de beş dakikalık sadistçe zevk için hem çok sevdiğini iddia ettikleri kulüplerine para cezası verilmesine sebep oluyor hem de –ben de dâhil toplu küfürü engellemeye çalışan- hiçbir suçu olmayan insanların takımlarının bir sonraki maçını izlemesine engel oluyor.

HAKSIZLIĞA DUR DEMELİ

Bu vebalin bedelini kim ödeyecek? Çarşı mı? “Çarşı her şeye karşı” demeyi bilen tribün liderlerine sormak istiyorum; sizin yüzünüzden alınan bu ceza sebebiyle ben ve benim gibi dişinden tırnağından arttırıp maça gelen ve kombinesini daha stat ortada yokken alanlara yaptığınız bu haksızlığa karşı çıkmayacak mısınız? Sizin yüzünüzden kaçıracağım sezon açılış maçının bedelini bana ve benim gibilere nasıl ödeyeceksiniz?

Stat yokken ortalarda görünmeyenlerin statla beraber dönmelerini kusura bakmayın ama ben içime sindiremiyorum ve Büyük Beşiktaş’ın büyük başkanı Fikret Orman’a açık çağrıda bulunuyorum “Bu toplu küfürbazlık eylemini gerçekleştiren ve ön ayak olanların lütfen kombinelerini iptal edin ve gerçek Beşiktaş taraftarlarını mağdur ettirmeyin.”

İşin diğer boyutuna gelirsek, ey TFF! Hani passolig küfrü bitirecek, cezalar şahsileşecekti? Passoliginiz milletin cebini soymaktan başka ne işe yarıyor? Bunları sormak hakkımız değil mi? Sorunu sorunların kaynağına inmek yerine her zaman ki gibi cezayı kulüplere ve suçlu suçsuz demeden topluca taraftara keserek mi çözeceksiniz?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum