Kalkavan ve Cenk!

Mevlana’nın manevi huzurunda ve büyük başkan Seba’nın vefatının yıl dönümünde oynanan Süper Kupa maçı öncesi şehirdeki dostluk manzaralarına stat önünde küçük bir grubun gölge düşürmesi ve polisin de bu vandalları seyretmesi geceye yakışmayan belki de tek görüntü idi. Yine aynı grubun 26. dakikada sahayı meşale yağmuruna tutması birilerinin görevini yapmadığının göstergesiydi. Maç öncesi tribünlerin karşılıklı şovları ve üstün gelme gayretleri yıllar öncesini hatırlatırken, Galatasaray tribünlerinin galibeyete daha aç, Beşiktaşlıların ise daha kendinden emin oldukları görülüyordu.

Kadrolar açıklandığında iki takımın da yeni sezona hazır olmadığı ve Beşiktaş’ın oyun stilini geçen sezon kaldığı yerden devam ettirdiği takdirde maçın favorisi olduğu bir başlangıç gördük. İlk on dakikalık Galatasaray baskısından sonra oyun tamamen Beşiktaş’ın kontrolüne geçti. Beşiktaş açısından üç oyuncunun Tolgay, Kerim ve Cenk’in performansları belirleyici olacak gibi görünüyordu. İlk yarı Tolgay çok kötüydü. Kerim de sahada yok gibiydi. Cenk ise inanılmaz fırsatları harcadı. Aynı Cenk, ikinci yarıda da kaçırdığı pozisyonlarla adeta maçı n canına okudu, hele 87’de kaçırdığı pozisyonun affı yoktu.

HATALAR GALATASARAY LEHİNE!

Queresma ve Ömer Şişmanoğlu değişiklikleri gol sorununa çare sağlamazken Galatasaray 60’tan sonra oyuna tekrar ortak oldu. Hakem Mete Kalkavan, 32’de sarı kartı, 38’de de Tosic’e yapılan penaltıyı es geçerken, ikinci yarıda Galatasaray lehine hatalar yaparak, skordaki dengenin bozulmasına engel oldu. Galatasaray adına en canlı oyuncu ise Buruma’ydı.

Maçı Cenk’in beceriksizliği uzatmaya taşırkan, bu sürece Galatasaray daha iyi başladı. Beşiktaş, uzatmalarda da gol kaçırma geleneğini sürdürdü ve ‘atamayana atarlar’ kuralı bir kez daha işledi. Bunun sonucunda faturayı 100. dakikada Hakan Balta kesti. Ancak Querasma’nın kafasında ayak koyan Chedjou, Cenk’in yapamadığını yaparak Kara Kartal’ı yeniden kupaya ortak etti. Uzatmada başka gol olmayınca ve Kalkavan bir kez daha penaltıyı es geçince maç penaltılara ve şansa kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.