YDS başvurusu ne zaman? 2019/1 YDS başvurusunda son gün yaklaşıyor: 2019 YDS ilk sınavı

YDS başvurusu ne zaman? 2019/1 YDS başvurusunda son gün yaklaşıyor: 2019 YDS ilk sınavı

YDS başvuruları ne zaman sona eriyor? 2019 YDS başvuruları nasıl yapılır? YDS başvuru şartları ve YDS soru tipleri sorularına yönelik içerikleri haberimizde derledik. Yabancı Dil puanı için her yıl ÖSYM tarafından üç defa yapılan YDS'nin ilk sınavı için başvurular 30 Ocak tarihinde başladı. YDS başvuru son tarihi ve 2019 yılı diğer YDS tarihleri haberimizde.

YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS ücreti nereden ödenir? ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ile ilgili detaylar yer alıyor. YDS yılda üç kez yapılıyor ve 2019 yılının ilk YDS'si Mart ayında gerçekleştirilecek. Mart'taki 2019/1 YDS sınavının başvuları ise 30 Ocak itibariyle başladı. Peki YDS başvurusu son günü ne zaman? Diğer YDS sınav tarihleri neler? 

YDS BAŞVURUSU SON GÜNÜ YAKLAŞIYOR | BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Adaylar 30 Ocak 2019'da başlayan YDS sınav başvurularını son gün olan 6 Şubat 2019 olmadan yukarıdaki linke tıklayarak yapmalılar. 

2019-YDS/1 BAŞVURU TARİHLERİ : 30 Ocak - 6 Şubat 2019

2019-YDS/1 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 24 Mart 2019, 10:15, 3 saat (180 dakika)

2019-YDS/1 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 21 Şubat 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

2019-YDS/2 BAŞVURU TARİHLERİ : 16-24 Temmuz 2019

2019-YDS/2 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 8 Eylül 2019, 10:15, 3 saat (180 dakika)

2019-YDS/2 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 2 Ağustos 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

2019-YDS/3 BAŞVURU TARİHLERİ : 9-16 Ekim 2019

2019-YDS/3 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 1 Aralık 2019, 10:15, 3 saat (180 dakika)

2019-YDS/3 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 31 Ekim 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

SINAV ÜCRETİ : 120,00 TL

YDS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ : 180,00 TL

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı başvuruları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınacak.

YDS başvurularının 30 Ocak tarihinde başlamasının ardından adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla sınav başvuru ücreti ve sınav hakkında tüm detaylara ulaşma imkanı sağlanacak.

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

YDS ÇIKMIŞ SORULARI | YDS SORU CEVAP ÖRNEKLERİ

Adaylar sınavlara hazırlanırken diğer yandan da YDS çıkmış soruları ile alıştırma yapmak, seviyelerini görmek istiyorlar. Eksiklerini de belirleme konusunda önemli bir aşama olan çıkmış soruları için yukarıda linkini paylaştık. Adaylar yukarıdaki linke tıklayarak ÖSYM'nin çıkmış sorular örneğine ulaşabilirler.

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır.

YDS’YE KİMLER GİREBİLİR?

YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Ancak, bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir. Doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girebileceklerdir.

EN AZ KAÇ PUAN GEREKLİ?

Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekmektedir.

e-YDS NEDİR, YILDA KAÇ KEZ YAPILIR?

e-YDS sınav nedir, yılda kaç kez yapılır, e-YDS puanları hangi alanda kullanılır gibi soruların cevabını adaylar merak ediyor.

- Bir aday, aynı yıl içerisinde, aynı dilden 3 ayda bir sınava girebilir.

- Sınav, YDS’ de olduğu gibi çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

- Yazılı YDS'ye dilediğiniz kadar girebilirsiniz. Ancak şimdilik her 3 ayda bir e-YDS'ye girebilirsiniz.

- İnternet üzerinden önce sınav ücretini yatırmalıdır. (Kredi kartı ile ödeme zorunludur.) Sınav ücretini yatıran adaylar ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak, e-YDS sınavı için başvurularını tamamlarlar.
Başvuru sonucunda, başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekir. ÖSYM şifresi olmayan adayların ise; sınav ücretlerini ödedikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekir.

E YDS PUANI NEREDE KULLANILIR?

KPSS A grubu atamaları, kamu görevlilerinin dil tazminatı alması, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar, yüksek lisans, doktora ve  sanatta yeterlilik başvuruları, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenlerin diploma denklik

İşlemleri, ÖYP ve cari araştırma görevlisi atamaları, doçentlik başvuruları, tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için.

YDS başvuruları ne zaman sona eriyor? 2019 YDS başvuruları nasıl yapılır? YDS başvuru şartları ve YDS soru tipleri sorularına yönelik içerikleri haberimizde derledik. Yabancı Dil puanı için her yıl ÖSYM tarafından üç defa yapılan YDS'nin ilk sınavı için başvurular 30 Ocak tarihinde başladı. YDS başvuru son tarihi ve 2019 yılı diğer YDS tarihleri haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN