1 kaşık bundan biber dolmasının içine koyun lezzeti tavan yapacak! Asla dağılmıyor

1 kaşık bundan biber dolmasının içine koyun lezzeti tavan yapacak! Asla dağılmıyor

Biber dolması, Türk mutfağının sevilen bir lezzeti olan kırmızı biberlerin içi temizlenerek pirinç, soğan, domates, baharatlar ve bazen kıyma ile doldurulup pişirilmesiyle yapılan bir yemektir.

Genellikle zeytinyağı ile pişirilerek soğuk olarak servis edilir. Biber dolması yaparken iç harç hazırlığı önemlidir ve dolmanın daha lezzetli olması için mutlaka kimyon eklemelisiniz.

Bu tüyo dolmanın tadını daha da artıracaktır. İç harcın hazırlanması için kuru soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurmalısınız. Ardından domates ekleyip pirinçleri ilave ederek hafifçe kavurmalısınız.

img-1547.jpeg

Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırmalısınız. Son olarak maydanoz ve taze nane ekleyip karıştırarak dolmaları hazırlamalısınız.

Dolmalık biberlerin içini doldurup tencereye yerleştirdikten sonra üzerlerine küçük doğranmış domatesler ekleyerek kapatmalısınız. Zeytinyağı ve su ekleyerek pişirmeli ve servis etmeden önce soğumasını beklemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN