Akşama ne pişirsem diye düşünenlere kadınbudu köfte! Bir yiyen tadına doyamıyor daha yok mu diyor

Akşama ne pişirsem diye düşünenlere kadınbudu köfte! Bir yiyen tadına doyamıyor daha yok mu diyor

Henüz akşam yemeğine karar veremediniz mi yoksa akşama misafiriniz mi geliyor? Hiç endişe etmeyin. Biz sizin yerinize akşama ne pişireceğinizi düşündük. İşte dillere destan tadıyla Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden kadınbudu köfte.

Temel olarak kıyma ve pirinçle hazırlanan kadınbudu köfte lezzetli olduğu kadar besleyici ve doyurucu bir köfte. Özellikle de çocuklar için. Daha çok pilav pişirildiği gün artan pilavla yapılan en sevilen anne köftelerinden. Kadınbudu köfte diğer köftelerden küçük bir farkla ayrılmaz. Kendine has bir hazırlama yöntemi olan bambaşka bir köftedir. Öncelikle köftede kullanılan kıymanın yarısı soğanla kavrularak kullanılır. İçine haşlanmış pirinç (ya da genellikle önceki günden kalan pilav) eklenir. Son olarak da un ve yumurtaya bulanarak kızartılır. Bu son aşama kadınbudu köftenin görüntüsünü de değiştirir. İşte kadınbudu köftenin detaylı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Köfte harcı için:

Yarım kilo yağsız dana kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 adet yumurta

1 adet soğan

Tuz

Karabiber

Kızartmak için;

Un

Galeta unu

3 adet yumurta

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kadınbudu köfte yapmak için öncelikle pirinçleri haşlamakla başlayalım. Küçük bir tencereye pirinçleri koyalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, pirinçleri haşlamaya bırakalım. Haşlanan pirinçleri süzelim. Şimdi kadınbudu köftemizin kıymasını hazırlamaya başlayalım. Bunun için yapışmaz tavaya sıvıyağ koyalım üzerine soğanları küp küp doğrayalım ve kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kıymanın sadece yarısını ekleyelim ve kavuralım. Bu aşamada kıymayı çok fazla kavurmamaya dikkat edelim. Çünkü tekrar diğer malzemelerle kızaracak. Kavrulan kıymayı soğumaya bırakalım. Yoğurma kabının içine kavrulan kıyma, yumurta, haşlanan pirinci, tuz, karabiberi ve kıymanın kalan yarısını da çiğ bir şekilde ekleyip güzelce yoğuralım. Köfte harcını en az yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

5bee795fd3806c1ba88dab88.webp

Daha sonra hazırlanan köfte harcımızdan irice ve yassı oval şekil verelim. Hazırladığımız köfteleri önce una bulayalım sonra galeta ununa ve en son kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım. Şimdi kadınbudu köfteleri kızartmaya başlayalım. Tavamıza sıvıyağı koyup iyice kızdıralım. Kızgın yağa kadınbudu köfteleri koyalım ve her iki tarafını da kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım. İşte kadınbudu köftelerimiz hazır. Kadınbudu köftelerimizi sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN