Altın gibi rengiyle mısır unlu poğaça tarifi! Mayalamadan pamuk gibi oluyor: Mısır unuyla deneyenlere sadesi yavan gelecek

Altın gibi rengiyle mısır unlu poğaça tarifi! Mayalamadan pamuk gibi oluyor: Mısır unuyla deneyenlere sadesi yavan gelecek

Gastronomi dünyasında yeni tatlar keşfetmek her zaman heyecan verici bir deneyimdir. Bugün, sizleri lezzetli bir yolculuğa çıkaracak, damaklarınızı şenlendirecek muhteşem bir tarif ile tanıştırmak istiyoruz: Mısır unlu poğaça! Üstelik bu poğaça mayalamadan pamuk gibi oluyor

Günlük hayatın koşturmacası içinde, zaman zaman sıcak bir çayın yanında keyifli bir atıştırmalık arayışına gireriz. İşte tam da bu noktada, mısır unlu poğaça tarifi ile ev mutfağınıza lezzetli bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? Hem pratik yapımı hem de muhteşem tadıyla bu tarif, damaklarınıza unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak.

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un

2 su bardağı mısır unu

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 paket kabartma tozu

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

3 yemek kaşığı yoğurt

1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Mısır unlu poğaçanın hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar, tuz, mısır unu, unun bir kısmı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ara ara un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Toparlanan hamurumuzu tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya keselim.
  • Her parçayı elimizle rulo haline getirelim ve bezelere ayıralım. Ardından bezelerimizi tek tek elimizde yuvarlayarak açalım. Ortasına peynirli iç harcımızdan yerleştirelim. Hamuru kapatalım ve tekrardan yuvarlayarak şekillendirelim. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisine alalım. Ben toplamda 12 beze elde ettim. Bezelerin boyutuna göre bu sayı değişebilir. Aynı zamanda dilediğiniz iç harcı ile poğaçalarınızı hazırlayabilirsiniz.
  • Poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısından fırça yardımı ile sürelim. İsteğe bağlı susam ve çörekotu serpelim.
  • Daha iyi kabarması ve içerisinin daha iyi pişmesi için bıçakla üzerine çizik atalım.
  • Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen mısır unlu poğaçalarımız servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN