Gram dağılmayan çıtır çıtır börek! 55 yıllık ustanın enfes tarifi

Gram dağılmayan çıtır çıtır börek! 55 yıllık ustanın enfes tarifi

44 yıllık bir börek ustasının deneyimlerinden yola çıkarak, dağılmayan börek yapmanın inceliklerini sizinle paylaşmak istiyoruz. İşte adım adım uygulayabileceğiniz lezzet tüyoları ve dağılmayan börek tarifiyle ilgili detaylar.

Öncelikle, dağılmayan bir börek yapmanın sırrı hamurun kıvamında yatıyor. Hamurunuzun çok sert olmamasına dikkat edin, ancak çok yumuşak da olmamalıdır. İdeal bir kıvam için un ve su oranını doğru ayarlamak önemlidir. Ayrıca hamuru yoğururken sabırlı olun ve yavaşça yoğurun. Hamurunuzun pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelmesi için zaman tanıyın.

img-4091.jpeg

İkinci olarak, iç harcınızın suyunu salmamasına dikkat edin. Özellikle ıspanaklı veya peynirli börek yaparken iç harcınızın suyunu iyice süzün ve fazla sulu olmamasına özen gösterin. Bu, böreğinizin dağılmaması için oldukça önemli.

img-4090.jpeg

Üçüncü olarak, böreğinizi fırına vermeden önce üzerine yumurta sürerek pişirme öncesi bir katman oluşturun. Bu sayede böreğinizin daha iyi kabarmasını ve dağılmamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca fırınınızın sıcaklığını doğru ayarlayarak böreğinizi kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER ŞU ŞEKİLDEDİR:

500 gr un
1 paket (11 gr) instant maya
Tuz
Ilık su
Ayçiçek yağı

İç harcı için:
400 gr dana kıyma
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber

NASIL YAPILIR?

İç harcı için soğanları kıyın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Unu bir kaba alın. Tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı beş bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 cm çapında açın. Aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste yerleştirin. Üst üste koyduğunuz beş hamuru tepsinin kenarlarını 2 cm geçecek büyüklükte açın. Tepsiye ayçiçek yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde serin. İç harcı yufkanın üzerine döküp yayın. Hamurun diğer yarısını sekiz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 cm çapında açın. Aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste yerleştirin. Tepsinin kenarlarını 5 cm geçecek büyüklükte açın. Açtığınız yufkayı büzüştürerek tepsiye yaydığınız iç harcın üzerine yerleştirin. Tepsinin dışına sarkan alt yufkayı üstteki yufkanın üzerine bükerek katlayın. Böreğin üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN