Bu kurabiyeyi yiyenler helva ile karıştırıyor! Çayın ve kahvenin yanına güzel gidiyor! Bu lezzetin tiryakisi olacaksınız!

Bu kurabiyeyi yiyenler helva ile karıştırıyor! Çayın ve kahvenin yanına güzel gidiyor! Bu lezzetin tiryakisi olacaksınız!

Günün yorgunluğunu atmak için sıcacık çayınızın yanına ağzınızı tatlandıracak, üstelik 5 dakikada yapabileceğiniz güzel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Helva tadında tahinli kurabiye tarifi tam da ağzınıza göre...

Çay veya kahve saatlerinizin yanına çok yakışacak, ağızda eriyip giden güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Haberimizde sizler için özenle helva tadında tahinli kurabiye tarifimizi paylaştık. Adeta ağızda eriyip giden bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte damak çatlatan lezzet helva tadında tahinli kurabiye tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı tahin

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

1 çay bardağı kavrulmuş susam

1 paket vanilya

1 kabartma tozu

3 - 3,5 su bardağı kadar un

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet helva tadında tahinli kurabiye tarifi için öncelikle yapışmaz bir tava alalım. İçine susamlarımızı koyalım ve susamları kavuralım. Susamların kokusu çıkıp rengi değişince ocaktan alalım ve susamları soğumaya bırakalım. Şimdi hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine tahini, pudra şekerini, sıvıyağı koyalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Ardından kavrulmuş susamları, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım. En son unumuzu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip güzel yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.

tahinli-kurabiye-ebc12894-e2a5-44ef-b72f-247e24f3d306.webp

BU LEZZET AĞIZDA DAĞILIYOR

Şimdi de kurabiyelerimizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerimizin üzeri hafif kızarana dek pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkaralım. Kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım. Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN