Bu tarife kaynananın nazarı değer! Hafif ve pratik ıspanaklı patates graten tarifi: Aynı börek gibi oluyor

Bu tarife kaynananın nazarı değer! Hafif ve pratik ıspanaklı patates graten tarifi: Aynı börek gibi oluyor

Besleyici ve lezzetli bir yemek arayışında olanlar için ıspanaklı patates graten, hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bir seçenek. Bu tarif, sağlıklı beslenmeyi ön planda tutarken aynı zamanda doyurucu bir öğün sunuyor. Üstelik aynı börek gibi oluyor

Yemeğin lezzeti, bazen en basit malzemelerin ustalıkla bir araya getirilmesinden doğar. Ispanaklı patates graten, bu lezzetin en güzel örneklerinden biridir. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu yemeğin sırlarını sizler için araştırdık.

MALZEMELER

500 gram ıspanak

3 adet patates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

Kaşar peyniri

patatesli-ispanak-graten-one-cikan.webp

YAPILIŞI

Yağınızı tavaya alarak soğan ve sarımsağı güzelce kavurun. Ardından küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslerin pişmesin yakın ıspanağı ekleyerek suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Unu ilave ederek karıştırın. Yavaş yavaş sütünüzü ekleyin. İyice karıştırarak altını kapatın. Harcınızı fırın kabınıza alın üzerine kaşar peyniri ekleyerek fırına verin. 180 derecelik fırında peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp servis edin.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN