Bu tatlı olay olacak! Bebe bisküvisiyle 10 dakikada hazır: Komşular koşa koşa gidip aynısından yapacak

Bu tatlı olay olacak! Bebe bisküvisiyle 10 dakikada hazır: Komşular koşa koşa gidip aynısından yapacak

Evde pratik ve lezzetli tarifler arayanların favorisi olan bebe bisküvisiyle yapılan kolay pasta tarifi, hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifle tüketeceği bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. İşte bebe bisküvisiyle 10 dakikada hazır pasta tarifi...

Evde pratik bir tatlı yapmak isteyenler için harika bir tarifimiz var! Bugün, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve göz alıcı bir pasta tarifini paylaşacağız. Üstelik, bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Haydi, işte bebe bisküvisi ile kolay pasta tarifi!

MALZEMELER

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt (5 su bardağı)

1 paket cici bebe bisküvisi

Islatmak için;

1 su bardağı süt

hq720.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak tencereye şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Sütü ilave edip topak kalmayana kadar karıştıralım. Bebe bisküvilerini süt ile ıslatıp borcamın tabanına dizelim. Muhallebiyi ocağa alalım ve sürekli karıştırarak kaynayan kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra damla çikolatayı ve tereyağı ilave edelim ve tereyağı eriyene kadar karıştırıp ocağı kapatalım. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökelim. Daha sonra üzerine bir kat daha ıslattığımız bebe bisküvilerini dizelim. Son olarak kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp düzeltelim. Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim. Buzdolabından çıkardığımız pastamızı istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN