Bugün iftara ne tatlı yapsam? Fırın açmanıza gerek kalmadan sadece 10 dakikada havuç tatlısı... Tadına bakanlar bir daha istiyor

Bugün iftara ne tatlı yapsam? Fırın açmanıza gerek kalmadan sadece 10 dakikada havuç tatlısı... Tadına bakanlar bir daha istiyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları, lezzetli ve pratik tarif arayışlarıyla dolar. Ancak her zaman için uzun süren pişirme işlemleriyle uğraşmak mümkün olmayabilir. İşte bu noktada, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir alternatif sunuyoruz: Havuç Tatlısı!

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan havuç tatlısı, pratik ve hızlı bir şekilde evinizde yapabileceğiniz bir tarif. Fırın açmanıza gerek kalmadan sadece 10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu tatlı, iftar sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak.

Geleneksel tatlılardan farklı bir lezzet arayanlar için ideal olan bu tarif, hem pratik hem de besleyici içeriğiyle iftar sofralarınızı şenlendirecek.

MALZEMELER

5 orta boy havuç

1 paket sade petibör bisküvi

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

1 silme çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin

Üzeri ve tabanı için;

Hindistan cevizi

Tarçın

muhallebili-havuc-tatlisi-8.jpg

YAPILIŞI

  • Havuçlarımızı rendeleyelim. Şekeriyle beraber tavaya alarak suyu çekene kadar pişirelim.
  • Süre sonunda ceviz ve tarçınını ekleyerek güzelce karıştıralım ve 5 dakika bekletelim bu sırada petibörlerimi ufak ufak ufak bölerek havuçlarımızın üzerine ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Kare borcamımıza hindistan cevizi serpelim. Hazırlamış olduğumuz karışımı dökerek eşit şekilde yayalım.
  • Diğer yandan muhallebi için vanilya ve tereyağı haricindeki malzemeleri tenceremize alarak koyulaşıp göz göz olana dek çırpalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek çırpalım ve ocağın altını kapatalım.
  • Muhallebimizide eşit şekilde dökerek hindistan cevizini serpelim. İlk sıcağı geçince buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN