Çayın yanına üçgen börek yapın misafirlerinizin damağı çatlasın! İşte komşu kıskandıran tarif...

Çayın yanına üçgen börek yapın misafirlerinizin damağı çatlasın! İşte komşu kıskandıran tarif...

Çay saatlerinize eşlik edecek çıtır bir börek tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Peynirli üçgen böreği ile mutfakta çok zaman harcamadan damaklarınıza bayram ettireceksiniz. İşte peynirli üçgen böreğinin tarifi...

Davet sofralarınıza çok yakışacak mükemmel bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız peynirli üçgen börek ile damaklarınıza şölen yaşatacaksınız. Peynirli üçgen börek, inanılmaz lezzetiyle çayın yanına eşlik edebilecek oldukça güzel bir atıştırmalık. Size vereceğimiz bu tarifle puf puf börek yapıp misafirlerinize hamaratlığınızı konuşturacaksınız. İşte peynirli üçgen böreğinin ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesi üzeri için )
3 yemek kaşığı su
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Çörek otu

YAPILIŞI

Efsane lezzet peynirli üçgen börek tarifimiz için öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta yumurtayı, sıvıyağı, sütü ve suyu koyup güzelce çırpalım. Şimdi de başka bir kapta lor peynirini ve ince ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. Yufkamızın birini tezgahın üzerine serelim. Yaptığımız sosu yumurta fırçası yardımı ile yufkanın her yerine sürelim. Daha sonra peynirli iç harcımızdan yufkanın bir tarafına koyup, yufkayı kenarlarından katlayıp rulo şeklinde saralım. Bütün yufkalarımıza bu işlemi uygulayalım. Rulo şeklindeki yufkalarımızı üçgen şekilde bıçakla keselim.

basliksiz-6.jpg

BU BÖREĞİN KOKUSU BÜTÜN BİNAYI SARACAK

Fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi tek tek dizelim. Peynirli üçgen böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp bir miktar çörek otu dökelim. Daha sonra 180 derece fırında ortalama 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen peynirli üçgen böreklerimiz servise hazır. Dilerseniz peynirli üçgen böreği yapıp pişirmeden buzluğunuza da atabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu her anda pratik bir şekilde buzluğunuzdan çıkarıp pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN