Eşiniz bu kekin içine fıstık koydunuz sanacak! İşte damak çatlatan lezzet ıspanaklı kek tarifi

Eşiniz bu kekin içine fıstık koydunuz sanacak! İşte damak çatlatan lezzet ıspanaklı kek tarifi

Ispanağa karşı ön yargılı, burun kıvıran eşiniz yada çocuklarınız mı var? Artık bunu dert etmenize gerek kalmadı. Haberimizde tarifini paylaştığımız ıspanaklı kek tarifimiz ile çok kolayca bayıla bayıla ıspanağı tüketmiş olacaklar....

Klasik kek tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir kek tarifimiz var. Şık sunumu ve rengi ile çok şaşırtacak olan ıspanaklı kek tarifimizi siz sevgili okuyucularımız için özenle hazırladık. Mutfakta çok zamanınızı almadan şipşak yapabileceğiniz bu kek tarifimizi çocuklarınız da çok sevecek. Bu kek tarifimiz ile ıspanak yemeyen çocuklarınıza veya eşlerinize kolayca ıspanağı yedirmiş olacaksınız. İşte tüm detaylarıyla ıspanaklı kekin tarifi şöyle...

MALZEMELER

100 gram ıspanak yaprağı

1,5 su bardağı sıvı yağ

Kek için:

1,5 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1,5 su bardağı süt

3,5 su bardağı elenmiş un

2 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Efsane damak çatlatan lezzetli ıspanaklı kek için öncelikle ıspanak püremizi hazırlayalım. Bunun için ilk olarak ıspanak yapraklarını tek tek ayıklayalım. Burada en önemli özellik sadece ıspanağın yaprak kısmını kullanıyoruz yani sap kısmını kullanmıyoruz. Ayıkladığımız ıspanak yapraklarını bol suda yıkayalım ve ardından rondoya alalım. Ispanak yapraklarının üzerine sıvı yağ eklenip, rondomuzu çalıştıralım ve ıspanak püresi elde edelim. Şimdi ıspanaklı kekimizin kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım. Ardından sütü, püre ıspanağını ilave edelim.

ispanakli-kek.jpg

HERKES BU KEKİ FISTIKLI SANACAK

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek çırpalım. Hazırlanan kek harcını dibini sıvıyağ ile yağladığımız borcama boşaltalım.ve üzerini ıspatula yardımı ile düzleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN