Fırında somon tarifi

Fırında somon tarifi

Tabağınıza şıklık katmanın ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamanın harika bir yolu fırında somon pişirmektir. Sağlıklı, lezzetli ve oldukça kolay! İşte bu nefis yemeği hazırlamanın adımları...

Gastronomi dünyasının incisi, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan somon, fırında pişirildiğinde enfes bir lezzet şölenine dönüşüyor. Bugün, sofralarımıza şıklık ve lezzet katan bu tarife yakından bir bakış atacağız.

Somon, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmasıyla bilinen bir deniz ürünüdür. Sağlığımız için oldukça faydalı olan bu balık, aynı zamanda çok yönlü bir malzeme olma özelliği taşır. Fırında somon tarifi, hem pratik hazırlanışıyla hem de lezzetiyle sofralarımızı şenlendiriyor. İşte fırında somon tarifi...

MALZEMELER:

  • 4 adet somon fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Taze kekik veya fesleğen
  • Tuz ve karabiber
  • Dilimlenmiş limon

YAPILIŞI:

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  2. Somon filetolarını yıkayın ve kurulayın. Ardından tuz ve karabiberle her iki tarafını da tatlandırın.
  3. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve taze otları karıştırın.
  4. Fırça yardımıyla somonların her iki tarafına da zeytinyağı karışımını sürün.
  5. Hazırladığınız somonları pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine dilimlenmiş limon ekleyin.
  6. Somonları önceden ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Somonlar, hafifçe kızardığında ve çatalla kolayca ayrıldığında pişmiş demektir.

Fırında somon, yanında ızgara sebzeler veya pirinç pilavı ile harika bir akşam yemeği oluşturabilir. Sağlıklı yağları ve omega-3 içeriğiyle de besleyici bir seçenektir. Şimdi, sofranızı süsleyecek bu lezzetli tarifi denemek için hazırsınız!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN