İftardan sonra tatlı krizi tutanlara enfes Selanik tatlısı. Tepsiyi görenler başından ayrılamıyor kapış kapış gidiyor

İftardan sonra tatlı krizi tutanlara enfes Selanik tatlısı. Tepsiyi görenler başından ayrılamıyor kapış kapış gidiyor

Mübarek Ramazan ayının 6 gününü geride bırakırken iftarı yaptıktan sonra genellikle hepimizin gözü tatlı arıyor. İşte evinizde kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes Selanik tatlısı tarifimizi sizler için hazırladık...

Çay saatinize eşlik edecek efsane Selanik tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı bundan sonra favori tatlı tariflerinizden biri olacak. İşte müthiş Selanik tatlısı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı mısır unu

1 su bardağı un

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane Selanik tatlısı tarifimize öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve toz şekeri alalım. Şeker tamamen eriyene kadar şerbetimizi karıştıralım. Ardından şerbeti kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyelim. 12 dakika daha şerbetimizi kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi de Selanik tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurtaları, sıvıyağını, toz şekeri ekleyip çırpıcı yardımı ile çırpalım. Daha sonra üzerine hindistan cevizini, kabartma tozunu, karbonatı ve mısır ununu ekleyip karıştırıp yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur olmalı.

maxresdefault-001.jpg

BU TATLIYA HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizin içinde yuvarlayalım. Bu işlemi yaparken avuç içlerinizi ve parmaklarınızı hafif ıslatırsanız hamura şekil vermeniz daha kolay olur. Tatlımıza şekil verdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Tatlımızı önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. Şerbetin tamamen çekmesi için tatlı tepsisinin üzerine tepsi kapatalım ve şerbetini tamamen çekmesini bekleyelim. Şerbetini çekip iyice dinlenen Selanik tatlımızın üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN