Ispanak çorbası

Ispanak çorbası

Sağlıklı beslenme, günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. İnsanlar, besin değeri yüksek, vitamin ve mineral açısından zengin yiyecekleri tercih ederek sağlıklarına özen gösteriyorlar. Bu noktada, ıspanak çorbası hem lezzetli bir seçenek sunuyor hem de vücuda pek çok fayda sağlıyor.

Tabağınıza sağlık, lezzet dolu bir tarifle yeniden merhaba! Bugün sofralarınıza keyifle taşıyabileceğiniz, sağlıklı ve besleyici bir tarif olan ıspanak çorbasını paylaşacağız. Sağlık deposu ıspanağın enfes tadıyla buluşan bu çorba, soğuk havalarda içinizi ısıtacak nitelikte.

MALZEMELER

  • 500 gram taze ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • Yarım su bardağı süt veya krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Hazırsanız, şimdi lezzetin sırlarını açığa çıkarma zamanı!

YAPILIŞI

İlk adım olarak, ıspanakları iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayarak bir kenara ayırın. Patatesi küçük küpler halinde kesin.

Derin bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alın ve orta ateşte eritin. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından doğranmış patatesleri ve ıspanakları ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.

Sebzelerin üzerine tavuk veya sebze suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice blendırlayın. Ardından çorbayı tekrar tencereye alın, üzerine süt veya krema ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip birkaç dakika daha karıştırarak kaynamasını sağlayın.

Ve işte, harika ıspanak çorbanız hazır! Servis yaparken dilerseniz üzerine birkaç damla zeytinyağı veya krema ile süsleyebilirsiniz. Yanında taze ekmekle birlikte sıcacık olarak servis edebilirsiniz.

Sağlıklı, pratik ve lezzet dolu bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday! Şimdi bu enfes çorbayı hazırlayıp sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarmaya ne dersiniz? Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN