Kimse bu tatlıya ‘hayır’ diyemiyor! Hem kolay hem lezzeti damak çatlatıyor

Kimse bu tatlıya ‘hayır’ diyemiyor! Hem kolay hem lezzeti damak çatlatıyor

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek olan kedi dili bisküvili pasta, hem göz kamaştırıcı bir sunum hem de enfes bir tat vaat ediyor. Bu tarif, sütlü çikolata ve kedi dili bisküvilerin mükemmel uyumuyla, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

İşte adım adım bu muhteşem pastayı hazırlama rehberi.

MALZEMELER:

• 1 paket kedi dili bisküvi
• 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
• 1 litre süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket toz krem şanti
• 2 paket vanilya
• 400 gram sütlü çikolata (üzeri için)

HAZIRLANIŞI:

1. Muhallebi Hazırlığı: Geniş bir tencere içine 1 litre süt, nişasta, un ve toz şeker ekleyip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içine vanilya ile krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
2. Bisküvilerin Dizilmesi: Cam bir tepsiye kedi dili bisküvilerin yarısını dizin ve üzerlerini 1 su bardağı süt ile ıslatın.
3. Krema Katmanı: İlk kat bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökün ve eşit şekilde yayın.
4. İkinci Kat Bisküvi: Kalan bisküvileri de süt ile ıslatıp tepsiye dizin.
5. Final Krema Katmanı: Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve düzgünce yayın.
6. Çikolata Serpme: En üste rendelenmiş sütlü çikolatayı serpiştirin. İsteğe bağlı olarak biraz da kakao ekleyebilirsiniz.

Bu basit ve etkileyici pasta tarifi, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli mutfak severler için uygundur. Kedi dili bisküvili pasta, özel günlerde veya ani gelen tatlı krizlerinde ideal bir seçenektir. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli pastayı deneyin. Her ısırıkta, çikolata ve kedi dili bisküvilerin eşsiz uyumunu hissedeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN