Lapa lapa olan pilavı kurtaran püf noktası! Hemen Tane tane olacak

Lapa lapa olan pilavı kurtaran püf noktası! Hemen Tane tane olacak

Pilavım lapa oldu diye üzülmeyin. Artık bunun da bir çözümü var. Lapa olan pilavı çöpe dökmek yerine bu püf noktaları deneyin. Pilavınız tane tane gelecek..

Pirinç pilavının lapa olması, birçok kişi için kabul edilemez bir durumdur. Bunun ise çaresi çok basit. Aşağıdaki yöntemlerle lapa olan pilavı tane tane yapabilirsiniz.

LAPA OLAN PİRİNÇ PİLAVINI KURTARMANIN EN KOLAY YOLU ŞU ŞEKİLDEDİR:

1. Lapa olan pilavın altını en küçük ocakta en düşük dereceye getirin.
2. Üstüne bir-iki dilim tost ekmeği ya da normal ekmek koyun ve kapağını kapatın.
3. Ekmek, pilavdaki suyu ve buharı çekerek daha da lapa olmasını engelleyecektir.

img-1474.jpeg

PİRİNÇ PİLAVINA LEZZET KATAN PÜF NOKTALARI DA ŞUNLARDIR:

Gercekgundem.com pirinç pilavının inceliklerini araştırdı ve birçok usta aşçının kullandığı püf noktalarını derledi. Pirinç pilavı yaparken lezzetli ve kusursuz bir sonuç elde etmek için şu önemli noktalara dikkat edin:

1. Pirinci önceden yıkayın: Pirinci kullanmadan önce iyice yıkayarak üzerindeki nişastayı ve tozları temizleyin. Bu sayede pilavınız daha iyi pişecek ve tanecikler birbirine yapışmayacaktır.
2. Pirinci kavurun: Tereyağında veya sıvı yağda pirinci hafifçe kavurarak pilavınıza daha doygun bir lezzet kazandırabilirsiniz.
3. Su oranına dikkat edin: Pirinç pilavı yaparken su oranını doğru ayarlamak önemlidir. Genellikle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su kullanılır.
4. Pilavı dinlendirin: Pilavınızı pişirdikten sonra üzerine temiz bir bez örterek dinlendirin. Bu sayede pilavınızın kıvamı daha iyi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN