Mantar çorbası tarifi

Mantar çorbası tarifi

Kış aylarının soğuk günlerinde içimizi ısıtan, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için kremalı mantar çorbası mükemmel bir tercih. Kolay tarifiyle hazırlanan bu çorba, sofralarınıza şifa olarak gelecek.

Kremalı mantar çorbası tarifi, ipeksi dokusu ve zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Mantar, havuç ve kapya biber gibi sağlıklı bileşenlerin yanı sıra, tereyağı ve muskatın katkısıyla zengin bir tat sunuyor. Hem mantar severler için hem de mantara yeni başlayacaklar için ideal bir tarif.

MALZEMELER

250 gram mantar
1 adet küçük havuç
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı ılık süt
2 tutam dereotu
Tuz, karabiber, muskat

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ile soğanları kavurun.
Havuç, biber ve son olarak mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
Unu ekleyerek çorbayı bağlayın ve karıştırın.
Suyu ekleyip kaynamaya bırakın, ara sıra karıştırın.
Sütü ve baharatları ekleyin, bir süre daha pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağı ile sos hazırlayın.

SUNUM ÖNERİSİ

Hazırladığınız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek sunabilirsiniz. İster sıcak bir öğün olarak, ister soğuk kış günlerinde iç ısıtan bir ara sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Bu lezzetli ve şifalı çorba tarifi, kış aylarında hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak. Kremalı mantar çorbası, soğuk günlerde sizi hastalıklardan koruyacak bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Hazırlayacağınız bu çorba, evinizin dört bir yanını harika kokularla saracak. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN