Marketten krem şanti almaya son! Bu tarifle evde kendiniz yapın: Deneyen bir daha hazırına elini sürmüyor

Marketten krem şanti almaya son! Bu tarifle evde kendiniz yapın: Deneyen bir daha hazırına elini sürmüyor

Pastalarımıza enfes bir dokunuş katan krem şantileri marketten hazır bir şekilde almaya veda etmek ister misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Bu tarifle evde kendi krem şantinizi kendiniz yapın hazıra veda edin

Gastronomi dünyasında ev yapımı lezzetlere duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Birbirinden özel tariflerle mutfağınıza değer katmak istiyorsanız, evde krem şanti yapımını denemelisiniz. Marketlerden hazır alınan krem şantilerin yerini alacak bu tariflerle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir sürprizle karşılamak mümkün. İşte, evde krem şanti yapmanın pratik ve lezzet dolu tarifi!

MALZEMELER

3 adet yumurta beyazı

1,5 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı su

1/2 çay kaşığı tuz

2-paket-krem-santiye-ne-kadar-sut-konur-63c6cf408dacb.webp

YAPILIŞI

  • Yumurta beyazlarını orta boy bir kabın içerisine aktarın ve üzerine tuzu atın.
  • Mikserin orta hızdaki ayarıyla yumurta beyazlarınız iki katına çıkana kadar yaklaşık 4 dakika boyunca güzelce çırpın.
  • Bir cezvenin içerisine su ve şekeri koyun. Kısık ateşte şekeri eritin.
  • Şeker eridiğinde ocaktan alın ve yumurta beyazlarının içerisine incecik bir ip şeklinde azar azar ilave edin. Diğer taraftan mikseri hızlandırarak çırpmaya devam edin.
  • Tüm şekeri dikkatli bir şekilde yumurta beyazlarının içine yedirip yumurta beyazlarını katılaştırdıktan sonra vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu aşamalar biraz uzun sürecektir.
  • İyice sertleştiğinde çırpmayı bırakın, bir kabın içine aktarıp buzdolabına kaldırın. 2-3 saat kadar katılaşması için bekletin.
  • Çıkarıp dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN