Meşhur sokak pilavcılarının sırrı meğer buymuş! 1 kepçe bundan ekliyorlarmış

Meşhur sokak pilavcılarının sırrı meğer buymuş! 1 kepçe bundan ekliyorlarmış

Pirinç pilavı sokak satıcılarının ustalıkla yaptığı bir sanat gibi görünebilir, ancak aslında bu lezzetli yemeği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle tavuğun suyunu kullanarak yapılan pirinç pilavı, çok daha lezzetli bir sonuç ortaya çıkarır..

Pirinç pilavı yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir püf nokta, haşladığınız tavuğun suyundan pilav pişirme aşamasında 1 kepçe eklemektir. Bu sayede pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuk suyu, pirinç pilavına derin bir lezzet katar ve pilavın daha doyurucu olmasını sağlar.

Ayrıca pirinç pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken başka püf noktalar da bulunmaktadır. Örneğin pirinci yıkamak, pirincin üzerindeki fazla nişastayı temizleyerek pilavın daha gevrek olmasını sağlar. Ayrıca pirinci yağda hafifçe kavurmak da pilavın lezzetini artırır.

img-1635.jpeg

Tavuk suyu eklemek ve diğer püf noktaları uygulayarak, evde kolaylıkla lezzetli bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bu yöntemle yapılan pirinç pilavı, misafirlerinizi ve ailenizi memnun edecek lezzette olacaktır.

Pirinç pilavının tane tane olması için dikkat etmeniz gerekenler vardır. Pilav yaparken en uygun pirinç baldo pirinçtir. Pirinci sıcak suya yatırmak ve bekletmek, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavın lapa olmasını önler. Pirinci bol suyla yıkamak da pilavın tel tel olmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN