Öksürüğü şıp diye kesen çorba tarifi! Tam bir vitamin deposu: Tadına bakan kaseyle içecek

Öksürüğü şıp diye kesen çorba tarifi! Tam bir vitamin deposu: Tadına bakan kaseyle içecek

Havaların soğuması ile birlikte öksürükle birlikte hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Doğanın sunduğu bu mucizevi lezzet, soğuk kış günlerinde bedeninize ve ruhunuza sıcaklık katan bir destek olabilir. Kendinize zaman ayırıp, sağlıklı ve besleyici bu çorbayı deneyerek, doğal yollarla iyileşmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik tam bir vitamin deposu

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıkların artması kaçınılmaz olabilir. Ancak doğanın bize sunduğu mucizelerle, bu tür durumlarla baş etmek mümkün olabilir. İşte bu noktada, özellikle öksürüğe iyi gelen, içeriğinde barındırdığı zengin bileşenlerle destekleyici bir lezzet: zencefilli sebze çorbası.

Zencefil, kökleriyle sağlık dünyasında dikkat çeken bir besin maddesi. Özellikle anti-enflamatuar özellikleriyle bilinen bu kök, binlerce yıldır Asya mutfağında ve geleneksel tıpta kullanılmaktadır. İçeriğindeki gingerol adlı bileşen, öksürüğün hafifletilmesine ve boğazın rahatlamasına yardımcı olabilir.

Sebzelerin içeriği ise bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve minerallerle doludur. Havuç, patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler çorbanın içeriğinde yer alırken, bu sebzelerin sağladığı C vitamini, antioksidanlar ve diğer besleyici elementler bağışıklık sistemini güçlendirir. İşte enfes zencefilli sebze çorbasının ayrıntılı tarifi şöyle;

havuc-corbasi-tarif.webp

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 litre su

2 diş sarımsak büyüklüğünde taze zencefil

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine mercimek, havuç, patates, soğan ve sarımsağı yerleştirin. Tencereye 2 litre su ekleyip ocağın altını açın. Sebzeler yumuşadığında çorbayı blendardan geçirin. Zencefili soyup rendeleyin. Blendardan geçirdiğiniz çorbaya rende zencefil ve zeytinyağı ekleyin. Son olarak çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN