Puf gibi kabaran bu poğaçanın tadına herkes bayılacak! Pastaneler bile sizden tarifini isteyecek! İşte o meşhur tarif

Puf gibi kabaran bu poğaçanın tadına herkes bayılacak! Pastaneler bile sizden tarifini isteyecek! İşte o meşhur tarif

Pastanelerde mis gibi kokusuyla karşılaştığınız, kabarıklığı ile ünlü poğaçaların tarifini merak edenler için harika bir haberimiz var! Evde de bu eşsiz lezzeti yakalamanız mümkün. İşte adım adım enfes kabaran poğaça tarifi...

Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak pastanelerde rastladığımız o kabarık ve yumuşacık poğaçaları evde yapmanın ne kadar mümkün olduğunu hiç düşündünüz mü? İşte karşınızda, evde pastane tadında kabaran poğaça yapmanın sırları!

Özellikle kahvaltılarda veya beş çaylarında tüketilen poğaçaların evde hazırlanma süreci aslında oldukça basittir. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalar sayesinde, evde pastane kalitesinde poğaça yapabilirsiniz.

1-004.jpg

GEREKLİ MALZEMELER

Ana Hamur İçin:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya veya yaş maya
3.5 su bardağı un

Üstü İçin:

1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

İç Harcı İçin Öneriler:

Rendelenmiş peynir
Domates
Dereotu
Zeytin

KABARAN POĞAÇA HAZIRLIĞI

Mayalama İşlemi: İlk olarak ılık süt içerisine mayayı ekleyip karıştırın. Ardından bu karışıma sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyin.

Hamurun Hazırlanışı: Kabınıza azar azar un ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Kıvamını aldığında üzerini örtün ve 45 dakika mayalanması için bekletin.

Şekil Verme: Mayalanan hamuru parça parça ayırın. İç harçtan koyarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Son Dokunuşlar: Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.

Pişirme: Fırını 180 derecede önceden ısıtarak poğaçalarınızı altın rengi alana kadar pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN