Tarif defterinize hemen yazın! Beğeni rekoru kıran çöl gülü tatlısı... Tadı damak çatlatıyor

Tarif defterinize hemen yazın! Beğeni rekoru kıran çöl gülü tatlısı... Tadı damak çatlatıyor

Ailenize veya sevdiklerinize klasik şerbetli tatlıların dışında bir tatlı yapmak istiyorsanız çöl gülü tatlısını denemenizi tavsiye ediyoruz. Gerek damak çatlatan lezzeti gerek de farklı şık sunumu ile favori tatlılarınızdan bir olmaya aday. Yapımı sizi biraz uğraştırsa da bu efsane lezzeti denemeye değer olduğunu göreceksiniz. İşte şık sunumu ile çöl gülü tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle...

Türkiye'nin zengin mutfak kültürü, her köşesinde bir başka lezzet hazinesi barındırıyor. Bu hazinelerden biri de son yıllarda yeniden popülerlik kazanan çöl gülü tatlısı. Adını, çölde açan nadir bir çiçekten alan bu tatlı, hem görsel şöleni hem de benzersiz lezzetiyle sofralarda yerini alıyor. İşte bu özel tatlının tarifi.

MALZEMELER

2 adet yumurta

Yarım su bardağı su

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında

Yarım çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1466479.webp

YAPILIŞI

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım.
  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için malzemeleri yoğurtma kabına alıp karıştıralım. Unu ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru ince olacak şekilde açalım.
  • Aparatla keselim. Her kestiğimiz parçaya önce un ardından su sürüp arasına ardından diğer bezeyi koyup tekrar un yayıp arasına su ve tekrar beze koyup son bezeyi unlamadan çubukla ıslattığımız kısma bastıralım. (4 kat olacak)
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp bol yağda kızartalım.
  • Ardından soğuyan şerbeti batırıp 1 dakika bekletip servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN