Yıllarca yanlış yapmışız! Biber dolmasını bir de ters çevirip pişirin, bu şekilde asla...

Yıllarca yanlış yapmışız! Biber dolmasını bir de ters çevirip pişirin, bu şekilde asla...

Akşam yemeklerinin en sevilenlerinden olan biber dolması için sır gibi saklanan tarif paylaşıldı. Meğer yıllardır biber dolmasını yanlış pişiriyormuşuz. Bu kez de ters çevirerek pişirmeyi deneyin. Bir deneyen bir daha vazgeçemiyor. İşte o yöntem...

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden birisi olan biber dolması yeni tarifle gündeme geldi. Meğer yıllardır biber dolması yanlış pişirilmiş. Biber dolmasını bir de ters çevirin de deneyin. Tadını alınca bir daha vazgeçemeyeceksiniz.

LEZZETİNE LEZZET KATAN YÖNTEM

Biber dolması meğer yıllardır yanlış pişiriliyormuş. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan biber dolmasının içinerisine koyulan lezzetli harcıyla ocakta hazırlanır. Fakat, herkesin bildiği üzere dolmaları tabağa koyarken genelde dağılma sorunu meydana gelir. Bu sorunu çözmek için herkesin beklediği o yöntem paylaşıldı.

5419de5dd681d7915d8132a6b98fc4a0.jpg

DOLMA BİBERDE PÜF NOKTA

Biber dolması iç harcıyla gayet lezzetli olurken daha lezzetli hale getirecek püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktaların başında ise biber dolmasını ters pişirmek yer alıyor. Hataylı ev hanımları tarafından verilen yemeğin püf noktasına göre, tencereye dolma biberleri ters bir şekilde dizmelisiniz. Hem bu şekilde sosu daha fazla çeken dolma biber, dağılma sorunu da yaşamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN