Yufka açamayan bu tarifle börek ustası olacak! Tam bir lezzet bombası

Yufka açamayan bu tarifle börek ustası olacak! Tam bir lezzet bombası

Hazır yufka kullanarak hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir peynirli börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif, kahvaltılarda veya akşam yemeğinde harika bir alternatif olup, misafirlerinizi de mest edecek. Hazır yufka ile uğraşmadan yapabileceğiniz bu börek, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER:

• 1 kg hazır yufka
• 1 yemek tabağı kadar üç farklı peynirden oluşan karışım
• 5-6 dal taze maydanoz
• Pulbiber
• İç ve üzeri için:
• Yarım çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

1. İlk adım olarak iç harcı hazırlayın. Bunun için üç farklı peyniri karıştırın ve taze maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin. Daha sonra tadına göre pulbiber ekleyin ve fazla karıştırmamaya özen gösterin.
2. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı sütü, bir yemek kaşığı sıvı yağı ve bir yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpın. Yumurta sarısını henüz eklemeyin, çünkü o en son adımda kullanılacak.
3. Böreği pişireceğiniz tepsiyi hafifçe yağlayın ve iki kat yufka sererek başlayın. Yufkaları tepsi büyüklüğüne göre ayarlayın ve dağınık bir şekilde yerleştirin.
4. Sütlü yoğurtlu karışımdan biraz alıp yufkanın üzerine dökün. Ardından peynirli iç harcı eşit bir şekilde dağıtın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
5. En son katı da yerleştirdikten sonra, kalan sütlü yoğurtlu karışımın içine yumurta sarısını ekleyip çırpın ve böreğin en üst katına sürün. İsteğe bağlı olarak çörek otu serpebilirsiniz.
6. Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
7. Pişen böreği kare şeklinde keserek servis yapın.

Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu peynirli börek tarifi ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN