Zeytinyağlı yemeklerin kraliçesi! Masaya geldiğiyle bitmesi bir oluyor işte zeytinyağlı enginar dolması yapılışı

Zeytinyağlı yemeklerin kraliçesi! Masaya geldiğiyle bitmesi bir oluyor işte zeytinyağlı enginar dolması yapılışı

Hem sağlıklı hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Türk mutfağının incisi olarak sofralarınızı süsleyecek zeytinyağlı enginar dolması masaya geldiğiyle bitmesi bir oluyor

Tabağa lezzet katmanın en güzel yollarından biri, Türk mutfağının sevilen ve özel bir lezzeti olan zeytinyağlı enginar dolmasıdır. Bu tarif, enfes bir lezzetiyle sofraları şenlendiren ve sağlıklı bir seçenek sunan bir ana yemek olarak ön plana çıkıyor. Zeytinyağlı enginar dolması, geleneksel Türk mutfağının bir parçası olup, özenle hazırlanan dolgu ile enginar yapraklarının bir araya gelmesiyle oluşur. İşte, bu lezzetli tarifin detayları:

MALZEMELER

6 adet enginar

1 su bardağı pirinç

2 adet orta boy soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yarım demet taze dereotu

Yarım demet maydanoz

Tuz

Karabiber

Limon

z.webp

YAPILIŞI

  • Enginarların saplarını kesip, uçlarını düz bir şekilde keserek temizleyin. Ardından limonlu su dolu bir kabın içine alarak kararmalarını önleyin.

  • Bir tencerede pirinci suda bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alarak kavurun.

  • Kavrulan soğanın üzerine süzülmüş pirinci ekleyin. Birkaç dakika kadar pirinci kavurun ve üzerine su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

  • Pişen pirinci ocaktan alın. İçerisine doğranmış dereotu, maydanoz, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

  • Temizlenmiş enginarları açarak içlerine hazırladığınız karışımdan paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek tencereye dizin.

  • Enginarları düzenlediğiniz tencereye yarım bardak su ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

  • Pişen zeytinyağlı enginar dolmalarını servis tabağına alarak, isteğe bağlı olarak limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN