Yemen'de kabine üyelerine bombalı saldırı

Son dakika haberi... Yemen'de kabine üyelerinin uçağının indiği sırada havalimanında patlama meydana geldi. Patlamada İnsan Hakları Bakanı'nın öldüğü iddia edildi.

Yemen'de yeni hükümetin kabine üyelerinin iniş yaptığı Aden Havalimanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi

Yıllardır iç savaşın etkisinde olan Yemen'de yeni hükümete ait bakanları Riyad'dan geçici başkent ilan edilen Aden'e taşıyan uçağın Aden Havalimanına inmesinde kısa bir süre sonra patlama meydana geldi.

5 KİŞİ ÖLDÜ

İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Patlamada, İnsan Hakları Bakanı'nın da hayatını kaybettiği iddia edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Reuters haber ajansına göre ise Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik Said ve diğer kabine üyeleri güvenli bir şekilde şehirde bulunan başbakanlık konutuna götürüldü.

HÜKÜMET YENİ KURULMUŞTU

Öte yandan yeni Yemen hükümeti, Yemen Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansour Hadi'nin önünde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yemin etmişti. Muin Abdulmelik başkanlığındaki yeni hükümetin 24 bakandan kurulduğu açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN