Yılda 1.4 milyon kişi hepatit nedeniyle hayatını kaybediyor

Yılda 1.4 milyon kişi hepatit
nedeniyle hayatını kaybediyor

Bugün 'Dünya Hepatit Günü'... Karaciğer iltihabı olarak da bilinen 'hepatit' nedeniyle yılda 1.4 milyon kişinin hayatını kaybettiğini biliyor musunuz?

Sağlık Bakanlığı, dünyada yılda 1.4 milyon kişinin hepatit virüs tiplerine bağlı hastalıklardan öldüğünün tahmin edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan "28 Temmuz Dünya Hepatit Günü" dolayısıyla yapılan açıklamada, hepatitin en basit anlamıyla "karaciğer iltihabı" olduğu ve birçok nedene bağlı oluşabildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Uzun vadede siroz ve karaciğer kanserine yol açıyor

"Hepatit B ve Hepatit C mikropları uzun vadede kronik karaciğer hastalığı, siroz veya karaciğer kanserine yol açabildiği için ayrıca bir öneme sahiptir. Bu virüsler yılda 1 milyon insanın ölümünden sorumludur. Halen dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin hepatit B ve C virüsleriyle enfekte olduğu, 3 kişiden birinin ise bir ya da daha fazla kez bu virüslere maruz kaldığı tahmin edilmektedir."

Açıklamada ayrıca hepatite karşı korunma yöntemlerinin önemi ve aşılanmanın faydalarına dikkat çekildi.

ANKARA/AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN