YKS sonuçları temmuz ayının kaçında açıklanacak? 2020 YKS (TYT AYT YDT) sonuç açıklanma tarihi ÖSYM

YKS sonuçları temmuz ayının kaçında açıklanacak? 2020 YKS (TYT AYT YDT) sonuç açıklanma tarihi ÖSYM

'2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtı belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS (TYT-AYT-YDT) sonuçları açıklanma tarihi ve üniversite tercihlerinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini açıkladı. YKS tercih kılavuzu da 21 Temmuz 2020 Salı günü yani bugün ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı. İşte, '2020 YKS'ye dair tüm detaylar'...

'YKS sonuçları ayın kaçında açıklanacak?', '2020 YKS sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu mu?', 'YKS (TYT AYT YDT) sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları temmuz ayının son haftasında açıklanacakken, 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite tercih dönemi ise ağustos ayının ilk haftasında yapılacak. Tercih kılavuzu ise bugün ÖSYM'nin sitesinde erişime açıldı. Detaylar haberimizde...

2020 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü adayların erişimine açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu hatırlatalım.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE ZAMAN BİTECEK?

TYT, AYT ve YDT puanlarıyla lisans ve önlisans programına yerleşecek üniversite öğrencisi adayları, tercihlerini 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

4 yıllık ve 2 yıllık üniversite tercihlerinin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirileceğini belirtelim.

2020 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde) olması gerekmektedir.

ÜNİVERSİTELERİN KONTENJAN SAYILARI BELLİ OLDU

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020 NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN