Yüksek enflasyon sonrası Elvan'dan açıklama

Yüksek enflasyon sonrası Elvan'dan açıklama

Kasım ayı enflasyonun rakamlarının yüksek çıktığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, " Yıllık %14,03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti." açıklamasını yaptı.

Kasım ayında enflasyon rakamlarının yüzde 2,3 artmasıyla birlikte yıllık bazda enflasyon yüzde 14,03 oldu. Enflasyon rakamları piyasaların beklentisinden çok daha yüksek çıkınca Hazine ve Maliye Bakanı Elvan açıklama yaptı.

Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, "Enflasyonist beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para ve maliye politikası araçlarımızı eşgüdüm içinde kullanacağız." ifadelerine yer verdi

Bakan Elvan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Kasım enflasyonu; gıda, petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki etkilerin yansımasıyla yıllık %14,03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Enflasyonist beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para ve maliye politikası araçlarımızı eşgüdüm içinde kullanacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN