Yusufeli Barajı'nın teknik özellikleri ve kapasitesi ne? Yusufeli Barajı nerede ve ne zaman yapıldı?

Yusufeli Barajı'nın teknik özellikleri ve kapasitesi ne? Yusufeli Barajı nerede ve ne zaman yapıldı?

Yusufeli Barajı nerede? Yusufeli Barajı bitti mi? sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Ülke ekonomisine 1,5 milyar lira katkı sağlaması planlanan Yusufeli Barajı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. İşte baraj ile ilgili detaylar...

'Yusufeli Barajı nerede?', 'Yusufeli Barajı bitti mi?', 'Yusufeli Barajı'nın teknik özellikleri ve kapasitesi nedir?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Yusufeli Barajı'nın 2,5 milyon kişinin enerji ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Detaylar haberimizde...

YUSUFELİ BARAJI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü, Bayburt Demirözü Sulaması, Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ile Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan Yusufeli Barajı hakkında, "Tamamen mühendislerimizin ürünü olan eser, ekonomimize yılda 1,5 milyar lira katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Yusufeli Barajı'nın 29 Mayıs 2018 tarihinde bitirilmesi taahhüt edilse de 2021 yılında devreye girmesi planlanıyor.

YUSUFELİ BARAJI'NIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye'nin en yüksek, kategorisinde de dünyada 3. en yüksek baraj olacak.

Barajın tamamlandığında rezervuarında 2,13 milyar mektreküp su depolayacağını ve 558 megavat gücündeki santrali ile yıllık bir milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üreteceğini dile getiren Pakdemirli, "Baraj ve hidroelektrik santrali milli ekonomiye yıllık 1,5 milyar lira katkı sağlayacak. Üretilecek enerji ile 2,5 milyon kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, nehir akış yönüne göre kendisinden sonra gelen barajlardan Deriner'de 100, Borça'da 43 ve Muratlı'da 17 olmak üzere toplamda 160 megavat ilave kapasite artışı sağlayacak olan Yusufeli Barajı'nın, Çoruh Nehri'nden kaynaklanan taşkın riskini azaltacağını ve buradaki barajların işletme ömrünü uzatacağını da söyledi.

Bakan Pakdemirli, 239 milyon liraya mal olan ve inşaatı tamamlanan Bayburt Demirözü sulama tesisini de hizmete açacaklarını belirti. Projeyle 18 yerleşim yerinde 112 bin 600 dekar arazinin modern sulamaya kavuşacağını dile getiren Pakdemirli, bu sayede 11 bin 260 kişiye doğrudan istihdam ve çiftçilere de 85 milyon liralık ilave tarımsal gelir sağlanacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en yüksek barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı ile bölgedeki köylerin ulaşımını sağlayacak 39 tünel ve 17 köprünün yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

YUFUSELİ BARAJI NEREDE?

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Yusufeli Barajı, Artvin'in 70 kilometre güney batısında mesafede, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilecek olup, tamamlandığında 540 MW kurulu güç ile yılda ortalama 1,8 milyar kWh enerji üretecektir.

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN