160 milyar doları robotlar yönetecek

160 milyar doları robotlar yönetecek

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri, yönetimini yapay zekaya bırakmaya hazırlanıyor. Yeni sistemde insanların rolü, yapay zekaya gerekli verileri sunmakla sınırlı kalacak.

Dünyanın en büyük serbest yatırım fonu Bridgewater Associates, şirketin yönetimini yapay zekaya bırakmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 160 milyar dolar tutarında bir paraya hükmeden şirkette, yapay zeka çalışanların sağladığı verileri inceleyecek, izlenecek stratejilere karar verecek.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre bu kararın sebeplerinden biri, şirketin milyarder kurucusu Ray Dalio’nun, kendisi bizzat bulunmadığı zamanlarda da şirketin kendi tercih ettiği bir yöntemle karar almasını istemesi. Bu nedenle şirkette insanın rolü, yapay zekaya gerekli verileri ve kriterleri sağlamakla sınırlı olacak.

Kararlar, ‘robot yönetici’ tarafından alınacak. Bazı uzmanlar, robotların insanlardan daha başarılı yöneticiler olabileceği görüşünde. Benzer bir yazılım olan iCEO’yu geliştiren Devin Fidler “Yönetimin önemli bir kısmı aslında verileri değerlendirmekle alakalı. Ayrıca insanların bazen iyi ve kötü günleri olabiliyor. Duygular mantığın önüne geçebiliyor. Yazılımların böyle bir sorunu yok” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN