2016’nın zihni sinir icatları

2016’nın zihni sinir icatları

Microsoft’un robot Tay’ı argo öğrendi, Samsung’un Note 7’si patladı, Volkswagen’ın egzoz emisyon ölçüm sistemlerini yanıltan yazılımı pahalıya mal oldu. 2016 insanlığa birçok teknoloji harikası kazandırırken zihin yakan yeniliklere de sahne oldu.

Teknoloji dünyası, 2016’da birçok yeniliğe imza atarken bunlardan bazıları, hayal kırıklıkları ve para kaybıyla sonuçlandı. ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), “MIT Technology Review” adlı dergisinde yılın en başarısız teknolojik gelişmelerini listeledi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’ın Amerikan egzoz emisyon ölçüm sistemlerini yanıltmak için geliştirdiği yazılım şirkete pahalıya mal oldu. Volkswagen, ABD’deki 475 bin otomobilin değiştirilmesi ve onarılması için 14,7 milyar dolar ödemek zorunda kaldı.16-12/28/28krr16note7.jpg

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, “Galaxy Note 7”deki batarya sorunu nedeniyle zor bir yıl geçirdi. Akıllı telefonları alev alan tüketicilerin şikayetleri üzerine Samsung, Note 7 sahiplerine cihazlarını derhal kapatıp iade etme çağrısında bulundu. Samsung, geri çağrılarak yenilenen cihazların da yangın riski taşıdığının belirlenmesi üzerine Note 7 üretimini tamamen durdurdu ve satılan 2,5 milyon cihazı geri çağırdı.      

Merkezi ABD’de bulunan market araştırmaları şirketi International Data Corporation, teknoloji şirketi Apple’ın akıllı saati Apple Watch’ın 2016 satışının beklenenin çok altında olduğunu açıkladı.       

Dünya çapında 1,7 milyar kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Facebook’un içerik akışında hızla yayılan yalan haberler, şirketi zora soktu. Alman vekil Thomas Oppermann, söz konusu yalan haberlerle ilgili, Facebook’un sorumlu tutulmasını istedi.   16-12/28/28krr16apple.jpg   

Microsoft, insanlarla ilişki kurmak üzere tasarlanan ve “Tay” adı verilen robota insanlarla iletişim kurması için Twitter’da hesap açtı. Ancak robotun insanlardan tek öğrendiği argo kelimeler oldu. Microsoft, hesabında insanlardan öğrendiği argo kelimeler, cinsiyetçi söylemler ve ahlak dışı konularda paylaşımlar yapan Tay’a müdahale etti. Robotun Twitter hesabı 24 saat sonra kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN