Çin, hidrojen yakıtlı tramvay üretti

Çin, hidrojen yakıtlı tramvay üretti

Çin, yeni üretime geçirdiği hidrojen tramvayları ile daha çevreci bir dünyayı mümkün kılıyor. Hidrojen yakıtlı bu tramvayla işletme maliyetlerini azaltıp, zararlı emisyon salınımını sıfıra indirmeye çalışıyor.

Ocak 2016 tarihindeki sayıma göre 1 milyar 374 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, alternatif enerji kaynakları bulma konusunda yoğun çaba sarf ediyor. Ülke genelinde birçok farklı kurum hem güneş, hem de rüzgardan enerji elde ediyor. Ancak Çin’in yoğun nüfusu, alternatif enerji konusunda daha da önemli adımlar atmasını gerektiriyor.

Çin Güney Demiryolu Şirketi bünyesindeki Sifang, yaklaşık iki yıldır hidrojenle çalışan taşıma araçları konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Ve şirket tamamen hidrojenle çalışan ilk tramvayı üretmeyi başarmış. Elektrik port'un haberine göre hidrojen yakıt hücrelerinden güç alan tramvay, 380 yolcu kapasitesine sahip ve saatte 70 kilometre hıza çıkabiliyor.

16-06/01/hidrojenle-calisan-tramvay2.jpg

Yalnızca üç dakikada tamamen dolan depo, 100 kilometre menzil sağlıyor. Çin, bu tramvay sayesinde işletme maliyetlerini düşürmeyi ve daha çevreci olmayı hedefliyor. Zararlı herhangi bir egzoz salınımının gerçekleşmediği tramvayın ürettiği tek atık ise saf su.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN