Çin S-400’leri Rusya’ya geri gönderdi

Çin S-400’leri Rusya’ya geri gönderdi

Rusya’nın Çin’e gönderdiği S-400’ler fırtına nedeniyle zarar gördüğü için iade ettii. S-400'ler, bakımı yapıldıktan sonra tekrar Çin'e gönderilecek.

Rusya’nın Çin’e gönderdiği S-400’leri taşıyan büyük geminin fırtınaya yakalanması ve silahların zarar görmesiyle geri gönderildiği açıklandı. Silahların Rusya’da bakım yapıldıktan sonra tekrar Çine gönderilmesi planlanıyor.

Rusya ve Çin, 2014 yılında yaptıkları anlaşmayla S-400 hava savunma sistemini tedarik etmişti. Geçtiğimiz günlerde gönderilen S-400’ler fırtınada zarar gördüğü için geri gönderildi. 18 Ocak tarihinde Rusya, Çin’de S-400 Zenit-Roket Kompleksinin lansmanını ilan etmişti. Rusya’nın uluslararası alanda S-400 roket kompleksini Çin’den sonra ikinci alıcısı ise Türkiyer.

Aralık 2017 sonunda iki S-400 kompleksinin Rusya ile Türkiye arasında anlaşması imzalanmıştı. 

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN