Filipinler ordusundan Ebu Seyyaf'a ağır darbe

Filipinler ordusundan Ebu Seyyaf'a ağır darbe

Filipinler'de Sulu bölgesinde güvenlik güçleri ile Ebu Seyyaf arasında çıkan çatışmada, turistleri ve denizcileri fidye için kaçıran Alhabsy Misaya'nın öldürüldüğünü bildirdi.

General Eduardo Ano, Associated Press'e yaptığı açıklamada, çatışmada Ebu Seyyaf üyelerinin de yakalandığını, Misaya'nın öldürülmesinin Ebu Seyyaf için büyük bir yenilgi olduğunu ifade etti.

Misaya'nın, kaçırılan pek çok denizciyi Sulu bölgesinde ormanlık alanda tuttuğunun öngörüldüğü ancak çatışma esnasında rehinelere rastlanmadığı kaydedildi.

DENİZCİYİ KAÇIRMAKLA SUÇLANIYORDU

Alhabsy Misaya, Filipinler ve Malezya arasındaki deniz sınırında onlarca Vietnamlı, Malezyalı ve Endonezyalı denizciyi kaçırmakla suçlanıyordu.

Misaya'nın lideri olduğu grubun, 2015'te Malezyalı bir rehineyi başını keserek öldürdüğü ifade ediliyor.

Ebu Seyyaf terör örgütü, Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

MANİLA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN