Pompei sanılandan geç yok olmuş

Pompei sanılandan geç yok olmuş

Arkeologların tespit ettiği yeni bulgulara göre İtalya'daki ünlü antik kent Pompei, bu zamana kadar zannedilen tarihten iki ay sonra yok olmuş.

KARAR / ALMANYA - Arkeologların tespit ettiği yeni bulgulara göre Pompei kenti bu zamana kadar sanılandan en az iki ay sonra volkan külleri altında kaldı. Pompei'yi yok eden volkan patlamasının bu zamana kadar 24 Ağustos 79 tarihinde yaşandığı kabul ediliyordu. Ancak arkeologların Pompei'deki bir evin duvar kalıntıları üzerinde bir işciye ait olduğu tahmin edilen ‚‘Kasım tarihinden 16 gün önce" şeklinde bir yazı buldular.

17 EKİM’DE YOK OLMUŞ

Bu tarih Pompei’nin yok olduğu tarih olarak kabul edilen 24 Ağustos’tan yaklaşık iki ay sonrasına denk düşen 17 Ekim’i gösteriyor. İtalya Kültür Bakanı Alberto Bonisoli konu hakkında yaptığı açıklamada 'Bugünden itibaren muhtemelen tarih kitaplarını yeniden yazacağız. Çünkü volkan patlaması tarihinin ekimin ikinci yarısı olaraka değiştireceğiz" dedi.

SONBAHAR MEYVELERİ BULUNDU

Tarihçiler bu zamana kadar arkeolojik bulgular ve dönemsel tarihi metinlerden hareketle Pompei ve yakınında bulunan Harculaneum kentlerinin İsa’dan sonra 79 yılında 24 Ağustos tarihinde volkan külleri altında kaldığından hareket ediyordu. Yeni bulguyu gerçekleştiren araştırma grubunun başkanı ise 19. yüzyılda ortaya çıkartılan kalıntılar arasında sonbahar meyvelerinin taşlaşmış kalıntılarının da olduğunu söyledi.

TURİST MERKEZİ

Pompei, Roma’daki Kolosseum’dan sonra İtalya’nın en fazla turist çeken ikinci yeri. Pompei sadece bu yılın ilk sekiz ayında 3 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN