Suikastte SSCB yapımı zehir

Suikastte SSCB yapımı zehir

İngiltere, kızıyla yemek yedikten sonra zehirlenen eski Rus ajan Skripal saldırısında Rusya’yı suçladı. Moskova’dan saldırıyla alakaları olmadıkları yönünde açıklama yapılsa da zehrin Rus yapımı olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’nin Salisbury kentinde saldırıya uğrayan eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal’a yapılan saldırının ardında Rusya olduğu iddiası ortaya atıldı. İngiltere Başbakanı May, Skripallara ‘askeri seviyede bir sinir gazı’ olan Noviçok ile saldırıldığını söyledi. May “Bu saldırı, Rus devleti tarafından ülkemize yönelik ya doğrudan bir eylemdi, ya da Rus hükümeti felakete neden olabilecek bu zararlı sinir gazının kontrolünü kaybetti ve başkalarının eline geçmesine neden oldu. Eğer Salı gece yarısına kadar ikna edici bir yanıt alamazsak, Moskova’nın İngiltere’de hukuk dışı bir şekilde güç kullandığı sonucuna varacağız” dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Bu olayla herhangi bir ilgimiz bulunmuyor. Skripal soruşturmasında,  Londra yönetimi Kimyasal Silahların Yasaklanmasına İlişkin Sözleşmesi’ne ilişkin yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde İngiltere ile işbirliği yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Rusya’nın gizli kimyasal silah programında çalışan kimyager Vil Mirzayanov “Rusya böylesine güçlü bir sinir gazı üretip dağıtabilen tek ülke oldu. Bilinen herhangi bir sinir ajanından en az 10 kat daha güçlüdür ve ek olarak tedavi edilemez’’ dedi.

PUTİN MUHALİFİ SÜRGÜNDE ÖLÜ BULUNDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan muhalifliğiyle tanınan ve İngiltere’de sürgünde olan Nikolai Glushkov ölü bulundu. Ailesi ve arkadaşları tarafından yapılan açıklamada ölüm sebebinin henüz belirlenemediği bildirildi. 68 yaşındaki Glushkov, 2013 yılında ölen Putin muhalifi Rus oligark Boris Berezovsky’ye yakınlığıyla biiniyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN