Mokka X’e yeni bir kardeş geliyor

Mokka X’e yeni bir kardeş geliyor

Son yıllarda vites yükselten crossover segmentine Crossland X ismiyle yeni bir kardeş daha geliyor. Opel’in B segmenti için geliştirdiği yerden yüksek model, tam bir şehirli olarak son hazırlıklarını yapıyor.

Hızla büyüyen SUV segmentine yeni bir model daha dahil oluyor. Alman üretici Opel’in Mokka ile 2016’yı segment lideri olarak kapatması, markanın X ailesine bir üye daha cesaretini verdi. Mokka X’in üzerine birde Crossland X ile görücüye çıkan modelin dünya prömiyeri ise 1 Şubat’ta Berlin’de yapılacak. Artık B SUV segmentinde iki farklı modelle boy gösterecek olan Opel, segment liderliğini paylaşmayı hedefliyor.

Marka, Crossland X ile birlikte 2017’deki büyük model atılımını başlatırken, ufak boyutları ile şehir içi sürüş keyfini yaşatıyor. 4,21 metrelik uzunluğu ile Astra’dan 16 cm daha kısa, ancak 10 cm daha yüksek olan araç, yüksek oturma pozisyonuyla daha rahat bir çevre görüşü sağladığı söyleniyor. Bagaj hacmi ise 410 litre iken, arka koltuklar hareket etmesi fazla diz mesafesi sunuyor.

ŞEHİR TRAFİĞİNE GÖRE TASARLANDI

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Şehir trafiğine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış, B SUV ve crossover modellerine talep ciddi şekilde artıyor. Havalı, SUV’lerden ilham alan tasarımı, çarpıcı bağlantı özellikleri ve kullanışlı yapısı ile yeni Crossland X, sınıfında Mokka X’in yanında liderlik için ikinci güçlü adayımız olacak” dedi. Keklik şöyle devam etti: “Crossland X, güçlü yapısıyla sürüş keyfini şehirli yaşam tarzıyla birleştiren, hem şehir içi kullanım hem de şehir dışında küçük kaçamaklar için ideal bir model.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN