Parası olan koşa koşa ona yatırıyor! BDDK verileri açıkladı. Birikmiş parası olanlar dikkat

Parası olan koşa koşa ona yatırıyor! BDDK verileri açıkladı. Birikmiş parası olanlar dikkat

Yatırımcıların merakla beklediği veriler BDDK tarafından paylaşıldı. Elinde birikmiş parası olanlar risk almak yerine güvenli yatırım olarak burayı tercih ediyor. Son 6 ayda rekor artış geldi. İşte, BDDK verileri...

BURAK ÖZTOPRAK

Elinde birikmiş parası olanlar tereddüt etmeden ona yatırıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerini duyurdu. KKM'den çıkanlar TL mevduatı için sıraya giriyor. İşte tüm detaylar...

64f5e5774e3fe10b6068c3b2.webp

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki bakiye, 2 trilyon 576,5 milyar liradan 47,5 milyar TL düşerek 2 trilyon 529 milyar liraya geriledi. 18 Ağustos 2023'te zirve yapan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları, bu tarihten itibaren 879 milyar TL'lik bir düşüş yaşadı. Merkez Bankası’nın kademeli çıkış stratejisi bu düşüşte etkili oldu.

Merkez Bankası'nın, KKM'den çıkışı teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği düzenlemeler sonucunda, TL mevduatlarında bir artış gözlemleniyor. Yılbaşından bu yana KKM'de yaklaşık 100 milyar TL'lik hızlı bir düşüş yaşandı.

tl-44.webp

6 AYDA REKOR ARTIŞ

TL mevduatlar son 6 ayda yaklaşık 1,5 trilyon TL artarak, 8 trilyon 947 milyar TL'ye yükseldi. Bu artış, KKM'den çıkan paranın önemli bir kısmının mevduat hesaplarına kaydığını ve yatırımcıların parasını riskli varlıklara yatırmak yerine mevduata yönlendirdiğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN