Son dakika! İTO Başkanı İbrahim Çağlar hayatını kaybetti... Dün Payitaht Abdulhamid'in setindeydi

Son dakika! İTO Başkanı İbrahim Çağlar hayatını kaybetti... Dün Payitaht Abdulhamid'in setindeydi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Çağlar’ın dün Payitaht Abdülhamid dizisi için kamera karşısına geçtiği öğrenildi.

İTO Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde eşiyle beraberken gece, saat 01.00 civarında kalp krizi geçiren Çağlar'ın Bağcılar Medipol Hastanesi'ne kaldırıldığını, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Çağlar'ın bu sabah, saat 06.00'ya doğru hayatını kaybettiğini söyledi.

17-12/11/5a2e48bb0f254413a423ed32.jpg

Kalsın, "Sağlığı gayet yerindeydi. Gece kalp sıkışması sebebiyle hastaneye kaldırılan Çağlar maalesef sabah saat 06.00'ya doğru hayatını kaydetti. Çok üzgünüz. Şu an Bağcılar Medipol'deyiz. Cenaze detayları öğleye doğru belli olacak" ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASINI YASA BOĞDU

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın ölümü iş dünyasını yasa boğdu. Çağlar’ın dün Payitaht Abdülhamid dizisi için kamera karşısına geçtiği öğrenildi.

Payitaht Abdülhamid dizisinin yapımcısı Yusuf Esenkal da sosyal medya hesabından dizi setinden bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı: Kıymetli İbrahim Çağlar, dün İzmit Seka Platosunda; Dersaadet Ticaret Odası'nın (İTO) kuruluşunun canlandırıldığı Payitaht Abdülhamid dizimizin sahnesinde bizzat rol alarak unutulmaz bir hatıra bıraktı ardında. Mekanı Cennet olsun.

17-12/11/5a2e49080f254413a423ed41.jpg

DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Çağlar'ın hayatını kaybetmesi sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Gedikli, "İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın geçirdiği kalp krizi sonrası bu sabaha doğru hayatını kaybettiğini öğrenmiş olmaktan dolayı derin üzüntü içindeyiz. Allah rahmet eylesin,ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim" dedi.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar ile telefonda görüştü. Yıldırım, eşinin vefatı sebebiyle Çağlar'a taziyelerini iletti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, NİLGÜN ÇAĞLAR'A TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi neticesinde hayata veda eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın eşi Nilgün Çağlar’ı telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar’ın vefatından kendisinin de derin üzüntü duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılarını paylaştığı Çağlar ailesine ve merhumun yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diledi. Kalp krizi nedeniyle 57 yaşında hayata veda eden Çağlar’a Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, merhumun toplumun sevgisini kazanmış olan çalışkan bir insan olduğuna da dikkati çektiği öğrenildi.

İŞ HAYATINA 18 YAŞINDA BAŞLADI

1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğan İbrahim Çağlar, baba tarafından aslen Konya-Kadınhanlı’dır. Kökleri müteşebbis bir aileye dayanan Çağlar’ın anne tarafından dedesi Hasan Şevki Efendi Cumhuriyet öncesi II. Abdülhamid Han döneminde Hazine-i Humayun'da görev yapmıştır. (Çağların tesbih merakı ve kolleksiyonu kendisine dedesinden yadigar kalmıştır) Cumhuriyet sonrası ise genç Türkiye’nin ilk milli kolonya fabrikasını kurdu. Çağlar’ın baba tarafından dedesi Sıtkı Çağlar ise, ticarete konu olabilecek her ürünün ticaretini yapar, özellikle Konya’dan diğer şehirlere giderek mal değiş tokuşu ile ticaret hayatını devam ettirirken, 1950’li yıllarda İtalyanlardan aldığı teknoloji ile İstanbul, Topkapı’da iplik fabrikası kurar.

Sıtkı Bey aynı zamanda, Hacı Sabancı'nın Adana’da kuracağı fabrikaya da danışmanlık hizmeti verir. Bu vizyonla da oğlu Cenap Çağlar’ı (İbrahim Çağlar'ın babası) Avusturya Lisesinde okutur. Cenap Çağlar da okul sonrasında iplik ticareti ve müteahhitlikle ilgilenir. Ticaretle yoğrulan bir ailede yetişen İbrahim Çağlar 7 yaşından itibaren yazları kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başladı. İlkokuldan sonra Güneş Kolejinde eğitim gören Çağlar, lisede gönlünde yatan aslanın peşinden giderek Ticaret Lisesi’ne kayıt oldu.

1977 yılında liseden mezun olan Çağlar ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi müteakiben kurmuş ve iş hayatına atılmıştır. 18 yaşında başladığı ticaret hayatını bugün tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren Çağlar, aynı zamanda sosyal hayatta, çeşitli vakıflarda aldığı görevlerle de ön plana çıkmıştır. Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür. İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur.

2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Çağlar, aynı zamanda 2012 yılından itibaren Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanıydı. Yoğun iş hayatı, sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflardaki görevlerinden arda kalan zamanlarda ise atıcılık, yüzme ve tenis sporları ile ilgileniyordu. Çağlar evli ve 2 çocuk babasıydı.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN