Facebook hangi bilgilerimize erişiyor? Facebook kişisel bilgileri indirme işlemleri burada!

Facebook hangi bilgilerimize erişiyor? Facebook kişisel bilgileri indirme işlemleri burada!

Fecebook hangi bilgilerimize erişiyor? Facebook'tan kişisel bilgileri indirme işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Cambridge Analitica skandalının ardından kullanıcılar Facebook'un hangi bilgilerimize eriştiğini merak etmeye başladı. İşte Facebook'un ulaştığı kişisel verilerimiz ve bilgisayarınıza indirme işlemleri.

Facebook hangi bilgilerimize erişim sağlıyor? Facebook'taki kişisel verilerimizi nasıl indirebiliriz? Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kullanıcısı buluanan sosyal medya devi Facebook'ta kriz devam ediyor. Son olarak 50 milyon kullanıcısnın verilerinin Cambridge Analitica'ya satılmasının ardından kullanıcılar da hangi bilgilerinin kayıt altına alındığını merak etmeye başladı. Facebook'un hangi kişisel bilgilerinizi kaydettiğini bilgisayarınıza indirerek öğrenebilirsiniz. İndirme işlemlerini ve tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. 

FACEBOOK HANGİ BİLGİLERİME ERİŞİYOR?

Facebook'un resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre sosyal ağ üyelerinin 70 farklı konu başlığında bilgilerini topluyor. Bunlar arasında adresiniz, uygulamalarınız, kredi kartı bilginiz (bu bilgiyi reklam vermek için kullandıysanız) doğum tarihiniz, yaşadığınız şehir, silinen arkadaşlarınız, yüz tanıma verileriniz, cinsiyetiniz, memleketiniz, telefon numaralarınız, siyasi görüşünüz ve dini inancınız gibi bilgiler yer alıyor.

Görüldüğü gibi Facebook birçok farklı alanda çeşitli kişisel bilgilerimizi görüyor ve bunları anlamlandırmak için kullanıyor. Birçok kullanıcının yakındığı 'telefonun yanında bir konu hakkında konuşuyorum. Birkaç saat sonra o konuyla ilgili reklamlar karşıma geliyor' yakınmasının altında bu verilerin bir şekilde toplanması yatıyor.

Öte yandan sadece Facebook değil yine Facebook'un sahip olduğu WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar da kullanıcıların verilerini topluyor. Özellikle akıllı telefonumuza yüklediğimiz bazı uygulamalar da konum bilgisi, telefon rehberi, mikrofon ya da kamera erişimi ile birçok kullanıcı bilgisini topluyor.

FACEBOOK'TA KAYDEDİLEN KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Siz de bilgilerinizi isteyebilirsiniz!

Üye olarak bizler de Facebook'tan bugüne kadar topladığı bilgileri isteyebiliyoruz. Bunun için atmanız gereken adımları sıralıyoruz:

  • Önce Facebook Ayarlar sayfasına giriyorsunuz. Linki burada
  • İkinci adımda bu sayfanın  en altında yer alan 'Facebook verilerinin kopyasını indir' linkine tıklamanız gerekiyor.
  • Bu linke tıkladığınızda sosyal ağa üye olduğunuz e-posta adresine bir mail geliyor ve işlemin başladığı bilgisi iletiliyor.
  • Ardından en erken 20 dakika içinde e-posta adresinize bir mesaj geliyor ve dökümanlarınızı indirebileceğinizi bir link veriliyor.
  • Linke tıklayıp sayfaya gittiğinizde ise karşınıza bugüne kadar Facebook'a yüklediğiniz tüm bilgileri, fotoğraf ve videoları içeren zip dosyasının linki çıkıyor. Buna tıklayıp indirdiğinizde bugüne kadar Facebook'taki bütün verilerinizi görebiliyorsunuz. 

NE OLMUŞTU?

Facebook kriterlerini ihlal ederek 50 milyon kullanıcının verisinin siyasi kampanyalarda kullanılması skandal etkisi yarattı. Trump’ın eski danışmanının da kurucusu olduğu şirketlerin gerçekleştirdiği kampanyalar arasında 2016 ABD seçimleri ve İngiltere’nin Brexit oylaması olması dikkat çekiyor.  

ZUCKERBERG İFADE VERSİN

Haberlerin duyulmasının ardından ABD ve İngiltere’deki muhalifler ayağa kalktı. İngiliz milletvekili Damian Collins ise Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e ağır eleştirilerde bulundu. Collins, Brexit referandumunda da Facebook’un diğer veri şirketlerine bilgi sağladığını söylerken Zuckerberg’ün İngiltere parlamentosunda ifade vermesini istedi. Collins, “Zuckerberg Facebook sayfasının arkasına saklanmayı bıraksın” diyerek Facebook’un CEO’sunun iddialara Facebook üzerinden cevap vermesini eleştirdi. Cambridge Analytica’nın CEO’su Alexander Nix geçen hafta İngiliz parlamentosunda ifade vererek firmasının Facebook verilerini kullanmadığını söyledi. ABD’nin Minnesota senatörü Amy Klobuchar da Zuckerberg’ü senatoda ifade vermeye çağırdı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN