Google’dan dataya dev yatırım

Google’dan dataya dev yatırım

Teknoloji devi Google, ABD’nin Tennessee eyaletinde inşa edilecek data merkezi için 600 milyon dolar harcanacağını resmi olarak açıkladı. İşte detaylar…

İnternet ve yazılım şirketi Google, artan data havuzu ile başedebilmek için yeni yatırımlar yapıyor. Dünya genelinde gördüğü ilgi her geçen saniye daha fazla artan arama motoru ve mobil uygulamaları ile başdöndürücü bir hızla büyüyen şirket, ABD’nin Tennessee eyaletinde inşa edeceği yeni data merkezi için 600 milyon dolar harcanacağını resmi olarak açıkladı.

Ülkenin güneydoğusunda yer alacak Google data merkezi, tüm zamanların en gelişmiş teknoloji yapılarından biri olacak. Enerjisinin rüzgar enerjisi gibi doğa dostu yöntemlerle elde edilmesinin beklendiği merkez, bölgede yenilenebilir enerji alanındaki yatırımların da artmasını sağlayacak. 

15-12/28/google.jpg

Google, ilk aşamada tesisin inşası için 70 kişinin istihdam edileceğini, bu kişilerin mekanik, mühendis gibi alanlarda uzman kişilerden oluşacağını belirtti.

2016 yılında tamamlanıp tamamlanmayacağı konusunda henüz bir bilginin verilmediği Google yapısının, önümüzdeki yıllar için de en yüksek bütçeli teknolojik yapı yatırımlarından biri olacağı kaydedildi.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN