Ankara'daki patlamanın sebebi nedir? Ankara'da şiddetli patlama neden oldu?

Ankara'daki patlamanın sebebi nedir? Ankara'da şiddetli patlama neden oldu?

Ankara'daki patlamanın sebebi nedir? Ankara'daki şiddetli patlama neden kaynaklandı? Bugün saat 15.00 sıralarında Başkent'te büyük bir patlama sesi duyuldu. Binlerce kullanıcı sosyal medyada patlamanın neden olduğunu araştırmaya başladı. Karar.com'un edindiği son bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Ankara'daki patlamanın sebebei nedir? Ankara'da şiddetli patlama neden oldu? Son dakika haberi olarak Başkent'te patlamanın meydana geldiği ve bir çok ilçeden duyulduğu bilgileri yer alıyor. Özellikle sosyal medyada kullanıcılar, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda olduğu yönünde iddialarda bulundu. Ankara'daki patlamanın sebebi henüz net olarak bilimiyor. Valilikten yapılacak resmi açıklamaları karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

ANKARA'DAKİ PATLAMA SESİ KORKUTTU

Ankara'da henüz belirlenmeyen bir nedenle duyulan 'patlama sesi', endişeye neden oldu. Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu. Ses nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri sesin nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Kentte daha önce de dinamitle yapılan kontrollü patlama endişeye yol açmıştı. Valilik ve emniyet kaynakları, patlamanın kaynağına ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirtti.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada ''Patlama sesi F-16 modernizasyonu kapsamındaki test uçuşunda meydana geldi'' denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili ilk açıklamasında patlama sesinin Kazan'da F-16 uçaklarının uçuşu sırasında yaşanan sonik patlama olduğu kaydedildi.

Bazı sosyal medya kullanıcılarının yaptığı paylaşımlar şöyle:

Ankarada 30 saniye once kuvvetli bir patlama sesi duyan var mi

Az önce Ankara'da çok kuvvetli bir patlama sesi oldu. Binalar sallandı. 10 Ekim patlamasından daha güçlü, ama uzaktan.

Batıkent civarından bir patlama sesi duyulmuş. Başka yakın semtlerde de hissedilmiş. Bilgisi olan var mı?

Ankara da her semtten duyulan güçlü bir patlama oldu. Umarım önemli bişey değildir. Ambulans sesleri duyuluyor

Ankara Eryaman da patlama sesi duyuldu sebebini bilen varmı?

#ankara ' da geçtiğimiz Şubat ayında iki kez Ankara'da korkutan patlama sesleri duyulmuştu. Patlamanın kaynağının dinamitle yol çalışmasından kaynaklandığı açıklanmıştı.

#ankara da korkutan bir patlama sesi duyuldu. Valilik ve emniyet kaynakları, patlamanın kaynağına ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirtti.

Ankara’da yüksek sesli bir patlama oldu bilen var mı

DAHA ÖNCE DE PATLAMA SESİ KORKUTTU

Ankara'da 2 Şubat'ta da bir patlama sesi duyulmuş ve panik yaşanmıştı. Polisin yaptığı çalışmada sesin Dodurga'da yol yapım çalışmaları sırasında dinamitle yapılan kontrollü patlamadan kaynaklandığı belirlenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN