Mersin seçim sonuçları 2018 | Milletvekili Mersin oy oranları

Mersin seçim sonuçları 2018 | Milletvekili Mersin oy oranları

Mersin seçim sonuçları 24 Haziran 2018 akşamı ilk oylar gelmeye başladığı anda sitemizde yer alacak. Mersin milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları seçmenler tarafından merakla bekleniyor. Özellikle AK Parti-MHP arasındaki Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arsındaki Millet İttifakı nedeniyle seçim sonuçlarının ne olacağı heyecanla bekleniyor. Partilerin kaç milletvekili çıkardığını, hangi partinin ne kadar oy oranına ulaştığını ve son dakika haberlerini karar.com'dan takip edebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti % 31,0 oyla 4 milletvekili çıkarırken, CHP'de % 30,5 ile 4 milletvekili çıkarmıştı.

Mersin seçim sonuçları vatandaşlar tarafınan merakla bekleniyor. Mersin milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları 24 Haziran akşamı sayfamızda olacak. Geçtiğimiz genel seçimlerde AK Parti ile CHP arasında büyük bir çekişme yaşanmış ve oy oranları birbirine yakın çıkmıştı. Peki 24 Haziran seçimlerinde Mersin seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ittifak sistemi kapsamında sandığa gidecek. Cumhur ittifakı (AK Parti-MHP) ve Millet ittifakı (CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi) seçim ittifakı uygulamasından vatandaşlardan oy bekleyecek. Mersin'de yaklaşık bir milyon vatandaş Seçim 2018'de kimin cumhurbaşkanı seçileceğini ve milletvekili dağılımını merak ediyor. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti yüzde 31, CHP ise yüzde 30,5 oy almıştı. Mersin milletvekili seçim sonuçlarını ve oy oranlarını karar.com'dan sizlerle paylaşacağız.

MERSİN SEÇİM SONUÇLARI

Mersin seçim sonuçları 24 Haziran akşamında en çok merak edilen illerden. 24 Haziran'da sandıkların açılmaya başladığı anda ve sonuçlar gelmeye başladığında Karar.com'dan sizlerle paylaşacağız.

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %25,88 , Cumhuriyet Halk Partisi %28,95 , Milliyetçi Hareket Partisi %24,81 ve Halkların Demokratik Partisi %17,85 oy oranları ile Mersin ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

18-06/15/mersin.jpg

MERSİN SEÇİM SONUÇLARI 2018

Mersin seçim sonuçları bir çok ilimizde olduğu gibi heyecanla bekleniyor. Oy kullanacak yaklaşık bir milyon seçmen sonuçları sayfamızdan görebilecek. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir yarış olmuş, seçmenler hem AK Partiyi hem de CHP'yi tercih etmişti. 1 Kasım'da AK Parti  % 31,0 oyla 4 milletvekili çıkarırken, CHP'de % 30,5 ile 4 milletvekili çıkarmıştı. Bu sonuçlara bakıldığında Mersin'de yine benzer sonuçların çıkması olası. 

18-06/15/mersin-1529056820.jpg

MERSİN MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK Parti: Lütfi Elvan, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan.

CHP: Hüseyin Çamak, Durmuş Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu.

HDP: Dengir Mir Mehmet Fırat.

MHP: Oktay Öztürk, Baki Şimşek.

MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

MERSİN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lütfi Elvan

Ali Cumhur Taşkın

Zeynep Gül Yılmaz

Hacı Özkan

Bilal Özkan

Ali Keser

Zeynep Şemsi Aysalar

Orhan Kemal Yüksel

Güllü Can

Mehmet Sait Kayan

Naci Durmaz

Rabia Nur Şenlik

Muhammed Emin Erden

MERSİN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Cengiz Gökçel

Alpay Antmen

Ali Mahir Başarır

Nevin Zaimoğlu

Mehmet Saydam

Cavidan Demirağ

Seyit Özananar

Alper Turna

Alptekin Eser

Dilara Özkına

Kenan Hazar

Hidayet Oğuz

Sibel Gazi Tabel

MERSİN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Olcay Kılavuz

Baki Şimşek

Bekir Özsu

Uğur Kılınç

Oğuzhan Güngör

Mehmet Ali Gökmen

Kürşat Türker Ercan

Hayal Funda Önder

Dilek Uslu Var

Mustafa Yalçın

Mehmet Büyüktatlı

Yunus Kızıl

Hasan Tarkan Gündoğmuş

MERSİN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Behiç Çelik

Zeki Hakan Sıdalı

Özer Özel

Ülkü Sincar

Volkan Alkan

Hasan Doydu

Osman Yılmaz

Ülkü Cengiz

Süleyman Çetin

Hüsniye Ekingen

Aydın Rıfat Kocabaş

Mustafa Kunt

Asporça Melis Keser

MERSİN SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Soner Çontar

Nurbaki Şahin

Ayhan Bayram

Esat Güneş

Burak Canlı

Bekir Aydın

Hasibe Yıldız

Remzi Yiğitalp

Gökhan Alagöz

Mustafa Can

Arif Şahbaz

Ayşe Güliz Yenen

Yusuf Gülmez

İLÇE İLÇE MERSİN MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI 2018

İlçe ilçe Mersin seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve oy oranlarını yazımızda paylaştığımız linkler üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. 

Akdeniz seçim sonuçları

Anamur seçim sonuçları

Aydıncık seçim sonuçları

Bozyazı seçim sonuçları

Çamlıyayla seçim sonuçları

Erdemli seçim sonuçları

Gülnar seçim sonuçları

Mezitli seçim sonuçları

Mut seçim sonuçları

Silifke seçim sonuçları

Tarsus seçim sonuçları

Toroslar seçim sonuçları

Yenişehir seçim sonuçları

MERSİN'DE BELEDİYE BAŞKANLARI OYUNU KULLANDI

Mersin’de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için oylarını kullandılar.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, oyunu kullanmak üzere Yalınayak Mahallesi’nde bulunan Yalınayak Ortaokulu’na geldi. Burada 2289 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Tuna, sandık görevlilerine kolaylıklar dileyerek vatandaşlarla sohbet etti.

Tuna, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin geleceği için son derece önemli olduğunu vurguladı. Seçimleri, demokrasinin düğünlerine benzeten Tuna, “Bir seçimi daha atlatıyoruz. Seçimler, demokrasinin düğünleri gibidir. Demokrasiye ve bu kültüre inanmış bir milletin, özellikle bugün herkesin gelip oy kullanması gerekir. Ülkemiz, cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ile yeni bir sisteme giriyor. İnşallah, ülkemiz için hayırlı olur. Bürokrasinin ağırlığı ve hantallığı inşallah bu sistemle giderilir. Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üzerinde ülke olma yolunda hızla ilerler. Elimizden geldiğince milletvekillerimizle ilçemizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, bu sistemi anlattık. Bugün milletin iradesi sandığa yansıyacak. Bu irade kaçınılmaz bir gerçektir ve herkes bu iradeye saygı duymak durumundadır" dedi.

BAŞKAN TARHAN OYUNU KUYLUK'TA KULLANDI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise Kuyuluk Belediye Ortaokulu’nda, eşi Sembol Tarhan ile birlikte oy kullandı. İlçede bulunan bazı okulları ziyaret eden Tarhan, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Seçmenler ve çocuklar ile sohbet eden Tarhan, bol bol fotoğraf çektirdi. Seçim sandık kurullarını gezerek cezerye ikramında bulunan ve başarılar dileyen Tarhan, cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Belediye olarak sağlıklı ve demokratik bir ortamda seçim sürecinin geçirilebilmesi için gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çeken Tarhan, “Sonuç ne olursa olsun, adalet içinde, laik ve demokrat bir Türkiye kazansın istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğe güvenle baktıkları bir ülke olmasını temenni ediyoruz. Daha güzel bir Türkiye olsun istiyoruz. Çünkü ülkemiz ve halkımız daha iyilerine layık. Gelişmiş ülkelerde görülmeyen ölçüde yüksek oy kullanım oranına sahibiz. Bugün de eşine az rastlanan heyecan ve coşkunun olduğu bir gün yaşanıyor. Bu seçimin ülkenin geleceğine hayırlı bir sonuç çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

MERSİN'DE OY VERME İŞLEMİ OLAYSIZ DEVAM EDİYOR

Mersin’de Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oy verme işlemi olaysız olarak devam ediyor. Sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işleminin başladığı kent merkezinde, emniyet güçleri de seçim güvenliği ile alakalı önlemlerini almış durumda. 13 ilçede 1 milyon 270 bin 128 seçmenin, 3 bin 896 sandıkta oy kullanacağı Mersin’de, vatandaşların seçime olan ilgisinin de bir hayli yüksek olduğu gözleniyor.

Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da oyunu, merkez Yenişehir ilçesi 50. Yıl Gökçeller İlkokulu’nda kullandı. Eşi Hatice Kocamaz ile birlikte 1485 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Kocamaz, bugün cumhuriyetin kuruluşundan bu yana en önemli seçimlerden birinin yapıldığına dikkat çekerek, "Bütün partiler duyarlılık gösterdiler ve huzur içerisinde centilmence bir mücadele gerçekleşti. Bazı yerlerde ufak tefek tartışmalar olsa da çok şükür Mersin’de rahat bir seçim dönemi geçirdik. Zaten süre de çok kısaydı. Bu süre zarfında şehirdeki huzur ve güven için duyarlılık gösteren bütün adaylara, bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. İnşallah bu seçim memleketimiz için hayırlı olacaktır. Ben şimdiden seçimlerin ülkemize, milletimize, Türklük dünyasına ve İslam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan verilere göre, Mersin’de 1 milyon 270 bin 128 seçmen bulunuyor. En çok seçmen bulunan ilçe 234 bin 373 kişi ile Tarsus. Bu ilçeyi 203 bin 238 seçmen ile Toroslar, 179 bin 219 seçmen ile Yenişehir, 176 bin 7 seçmen ile Akdeniz ve 134 bin 212 seçmen ile Mezitli izliyor. Merkezdeki 4 ilçenin seçmen sayısı toplandığında 692 bin 676 seçmen sayısına ulaşılıyor ki, bu rakam il genelindeki seçmen sayısının yarısından fazla. İkinci bölge olarak anılan diğer 9 ilçenin toplam seçmen sayısı ise 577 bin 452 olarak açıklandı. Mersin’de önceki dönem 11 olan milletvekili sayısı da bu dönem 13’e yükseldi.

MERSİN COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Mersin ili 36-37° kuzey enlemleri ve 33-35° doğu boylamları arasında bulunmaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km olup, yüzölçümü 15.853 km2’dir. Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır. Ovalık ve hafif eğimli alanlar ise bu dağların denize doğru uzandığı il merkezi, Tarsus, Silifke gibi alanlarda gelişmiştir. Bunun dışında kalan düzlük veya hafif eğimli alanlar, kuzeyde dağların arasında veya yüksek kesimlerinde görülmektedir.

Dağlar: Orta Toros dağları Mersin ilini İç Anadolu Bölgesinden ayırmaktadır. Mersin il sınırları içinde kalan en yüksek kesim Bolkar Dağları’ndaki Medetsiz Tepesi’dir (3585 m.). Kuzeydoğudan, kuzeybatıya ve güneye doğru yükseklikler azalmaktadır. Bolkar Dağları’ndan batıya doğru, Kümpet Dağı (2473 m.), Elmadağı (2160 m.), Alamusa Dağı (2013 m.), Büyük Eğri Dağı (2025 m.), Kızıldağ (2260 m.), Naldöken Dağı (1754 m.), Kabaklı Dağı (l675 m.) önemli yükseltilerdir. Ayrıca Karaziyaret Dağı, Tol Dağı, Sunturas Dağı, Balkalesi, Ayvagediği, Makam Tepesi ve Kaşkaya Tepesi güneye doğru uzanan diğer önemli yükseklikleridir. Mersin’i kuzeydoğudan Gülek Boğazı (1050 m) ile ve kuzeybatıdan Sertavul Geçidi (1610 m) İç Anadolu'ya bağlamaktadır.

Yaylalar: Toros Dağları’nın üst kısımlarında akarsuların, derelerin, atmosferik koşulların ve bölgede bulunan fayların etkisiyle çeşitli düzlükler oluşmuştur. Bu düzlüklerin yüksekliği 700-1500 m. arasında değişmektedir. Belli başlı yaylalık alanlar; Mersin: Aslanköy, Gözne, Fındıkpınarı, Soğucak, Bekiralanı, Mihrican, Ayvagediği ve Güzelyayla Tarsus: Namrun (Çamlıyayla), Gülek ve Sebil; Erdemli: Sorgun, Küçük Sorgun, Toros, Küçükfındıklı ve Güzeloluk; Silifke: Balandız, Uzuncaburç, Gökbelen ve Kırobası; Anamur: Abanoz, Kaş ve Beşoluk; Bozyazı: Elmagözü ve Kozağaç; Gülnar: Bardat, Tersakan ve Bolyaran; Mut: Kozlar, Çivi, Dağpazarı, Söğütözü ve Sertavul Yaylası’dır.

Ovalar: Mersin ve çevresinde yer alan ovaların büyük bir kısmı Toros Dağları’nın güney eteklerinde akarsular tarafından ve yamaç eğimine bağlı olarak taşınan tortularca oluşturulmuştur. Tarıma oldukça elverişli olan bu alanlar, Mersin-Adana sınırından başlayıp Silifke’ye kadar, dağlara paralel, şerit şeklinde uzanmaktadır. Bunlar yerleşim alanlarına bağlı olarak; Yenice, Tarsus Mersin, Erdemli ve Silifke Ovaları olarak adlandırılmaktadır. Ülkemizin en mümbit ovalarından olan Çukurova’nın batı uzantısı İlimizdedir. Bunların dışında yine dağların eteklerinde Aydıncık, Anamur ve Bozyazı ovaları gibi birbirinden ayrı küçük düzlüklerde gelişmiştir. Dağların arasında Mut ilçesi çevresinde yer alan düzlük alanlar Göksu Irmağı’nın etkisiyle gelişmiştir.

Akarsular: Mersin ilinin en büyük iki akarsuyu Göksu Irmağı ve Tarsus (Berdan) Çayı’dır. Bunun dışında Akdeniz’e dökülen çok sayıda irili ufaklı çay ve dere yer almaktadır. Bunlardan bazıları; Mersin’de: Mezitli Deresi, Tece Deresi, Müftü (Efrenk) Deresi, Deliçay Deresi; Anamur’da: Anamur Çayı, Sultan Çayı, Melleç Deresi; Aydıncık’da: Menekşe, Gözsüzce Deresi; Bozyazı’da: Siniçay Deresi, Aksaz Deresi; Erdemli’de: Alata Çayı, Lamas Çayı’dır.

Göller: Mersin ilinde yer alan doğal göller; Silifke’de: Akgöl, Keklik Gölü, Paradeniz Gölü; Gülnar’da: Aygır Göl, Kamışlı Göl, Uzun Göldür. Bunlara ek olarak, yörede Gezende ve Berdan Baraj gölleri ve çok sayıda sulama amaçlı yapılmış göletler bulunmaktadır.
Kıyılar: Mersin ilinde yerleşim genelde Mersin körfezi çevresinde gelişmiştir. Burası doğuda Karataş burnundan başlayarak batıda İncekum burnuna kadar uzanır . Arada kalan kısımlarda, kayaç türlerine ve akarsulara bağlı olarak çok sayıda irili ufaklı koy gelişmiştir.

 Mersin seçim sonuçları 24 Haziran 2018 akşamı ilk oylar gelmeye başladığı anda sitemizde yer alacak. Mersin milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları seçmenler tarafından merakla bekleniyor. Özellikle AK Parti-MHP arasındaki Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arsındaki Millet İttifakı nedeniyle seçim sonuçlarının ne olacağı heyecanla bekleniyor. Partilerin kaç milletvekili çıkardığını, hangi partinin ne kadar oy oranına ulaştığını ve son dakika haberlerini karar.com'dan takip edebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti  % 31,0 oyla 4 milletvekili çıkarırken, CHP'de % 30,5 ile 4 milletvekili çıkarmıştı.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN