PÖH başvuru formu için tıkla! Polis Özel Harekat başvuruları için son günler! | YENİ

PÖH başvuru formu için tıkla! Polis Özel Harekat başvuruları için son günler! | YENİ

Polis Özel Harekat (PÖH) başvurularına ilişkin son dakika haberi geldi. PÖH alımları için başvuruların ne zaman başlayacağını merak eden adaylar için açıklama yapıldı. Peki polis alımları ne zaman başlayacak? PÖH BAŞVURU FORMU yayınlandı mı?Şartlar neler? Kimler PÖH olabilir? Polis Akademisi geçtiğimiz hafta başvurular ertelenmişti. Alımlara ilişkin tüm ayrıntıları haberimizden bulabilir, detayları öğrenebilirsiniz...

10 bin polis özel harekat alımlarına ilişkin adayların meraklı bekleyişi sürerken iyi haber geldi. Polis Akademesi PÖH alımları başladı. Peki Polis Özel Harekat başvuru formu yayınlandı mı? PÖH başvuruları ne zaman başlayacak? Siz de konu hakkında merak ettiğiniz detayları bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Polis Akademisi Başkanlığında da konu ile ilgili net açıklamanın olmaması başvuru yapacak olan adayların kafasını karıştırmış durumda.

İşte tüm ayrıntılar...

DİKKAT! HABERE KONU PÖH ALIM İŞLEMLERİ 2016 YILI ALIMLARI İLE İLGİLİDİR. 2017 YILI PÖH ALIM DUYURUSU VE ŞARTLARI AÇIKLANDIĞINDA AYRINTILARINI KARAR.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

PÖH ALIMI MÜRACATLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Özel harekat polisi yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne, askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacak. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacağı belirtilen duyuruda, online müracatların 2 Kasım'da başlayacağı, adaylardan istenecek belgeler ile aranan şartların başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacağı bildirildi.

10 ERKEK ÖĞRENCİ ALINACAK

Polis Akademisi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi. 

BAŞVRULAR ERTELENMİŞTİ

Daha sonra yapılan duyuruda "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir. Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır" açıklaması yapılmıştı.

PÖH ALIM ŞARTLARI

Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,

En az lise veya dengi okul mezunu
Askerlik hizmetini tamamlamış
KPSS şartı yok
28 yaşından gün almamış
Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürleri

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR VE NE ZAMAN YATIRILACAK ?

İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar sınav başvuru ücreti olan 75 TL (Yetmiş beş)’yi 02 Kasım 2016 saat 09:00’dan 14 Kasım 2016 saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA 19. DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI isimli hesaba yatırması gerekiyor.

*Adaylar sınav başvuru ücretini yalnızca Halkbank şubelerinden ve ATM’lerinden yatırılabilecektir.
*Halkbank ve diğer bankaların internet bankacılığı ile diğer bankalara ait ATM’lerden sınav başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

Şahsen başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE,“19.DÖNEM ÖZEL HAREKAT BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE POMEM GİRİŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontun şahsen başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

*Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.

BAŞVURUNUN ARDINDAN MÜLAKATA ÇAĞRILAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR NELERDİR?

Adayların şahsen başvuru ve sınav merkezlerine girerken yanlarında cep telefonu, ses, görüntü ve kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır.

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz.

Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.

Özel Harekat, terorizm ve kaçakçılık gibi yasadışı olayların yerleşkelerine yapılan ani baskın görevlerinde yer alır.Olağanüstü durumlara hazırlıklıdırlar. Üstün eğitim ve tehçizata sahiptirler. Bu üstün hizmete göre eğitilen polisler belli eğitimlerin ardından atamaları yapılır ve göreve başlarlar. Bu yılda ihtiyaç duyulduğu için 10 bin PÖH alımı yapılacağı açıklandı. Alım yapılacak adayların tamamı erkeklerden oluşacak. 

16-10/23/fft99_mf6081533.jpeg

POLİS ÜCRETLERİ

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

Çevik Kuvvet Polisi Maaşı: 3800-4500 TL

Trafik Polisi Maaşı: 3400-4000 TL

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

10 Ekim ardından 17 Ekim diye açıklanan Polis Özel Harekat Başvuruları ertelenmişti. Adaylar başvuruları biran önce yapmak isterken başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu. Beklenen haber geldi ve başvuruların 2 Kasım'da başlayacağı açıklandı. Başvurular Polis Akademisi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. 

PÖH BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

16-10/23/ozel-harekat-polis-basvuru-alimi-sartlari-640x360.jpg

BAŞVURULAR POLİS AKADEMİSİNDEN YAPILACAK

Adayların en çok merak ettiği konulardan biride başvuruların nereden yapılacağı oldu. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır. PÖH başvurusu yapmak isteyenler Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesi üzerinden başvurulara ulaşabilecekler.

ŞARK SÜRELERİ UZATILDI

Polis Şark Süreleri 2016 Haziran ayı itibariyle Polisin şark süresi uzatıldı. Uzun zamandır şark atamalarını bekleyen polisler bir şok yaşadı. Seçim yaptıkları illerin şark sürelerine ortalama her ile 1 yıl eklendi. 2016 polis şark sürelerinde bu şekilde değişikliğe gidilmesinin nedeni ise son zamanlarda artan terör olaylarına çözüm bulmak ve teröristlerden temizlenen bölgelerin tekrar sızma çalışmalarını engellemek olarak değerlendiriliyor.

16-10/23/ozel_harekatin_en_guzel_kadin_polisleri_4.jpg

POLİS TERÖR TAZMİNATLARI

Terör tazminatı operasyon ücretleri şarktaki her il için değişmektedir. Şarktaki bazı illerimiz 700 küsür lira terör tazminatı alırken bazı illerimiz ise 228 tl terör tazminatı almaktadır.
1.Ağrı = 709

2.Batman = 505

3.Bingöl = 709

4.Bitlis = 709

5.Diyarbakır = 709

6.Hakkari = 709

7.Hatay = 709

8.Mardin = 709

9.Muş = 709

10.Siirt = 540

11.Şırnak = 709

12.Tunceli = 709

13.Van = 703

14.Ardahan = 457

15.Elazığ = 547

16.Erzincan = 457

17.Erzurum = 457

18.Giresun = 457

19.Iğdır = 457

20.Kars = 457

21.Tokat = 457

22.Adana = 228

23.Amasya = 228

24.Çorum = 228

25.Gümüşhane =

26.İstanbul = 228

27.Kilis = 709

28.Kahramanmaraş =228

29.Malatya = 228

30.Mersin = 228

31.Ordu = 182

32.Osmaniye = 228

33.Sivas= 228

34.Şanlıurfa = 228

35.Ankara = 153

36.Adıyaman = 153

37.Gaziantep = 153

38.İzmir = 110

Polis Özel Harekat (PÖH) başvurularına ilişkin son dakika haberi geldi. PÖH alımları için başvuruların ne zaman başlayacağını merak eden daylar için açıklama yapıldı. Peki polis alımları ne zaman paşlayacak? PÖH BAŞVURU FORMU yayınlandı mı?Şartlar neler? Kimler PÖH olabilir? Polis Akademisi geçtiğimiz hafta başvurular ertelenmişti. Alımlara ilişkin tüm ayrıntıları haberimizden bulabilir, detayları öğrenebilirsiniz...

ZORUNLU GÖREV YERLERİ VE SÜRELERİ

16-10/23/1.png

16-10/23/2.png

16-10/23/4.png

16-10/23/6.png

16-10/23/7.png

16-10/23/8.png

16-10/23/10.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN